PostNL Checkout

Door rechtsboven in uw scherm te klikken op het tabblad Checkout via ALGEMEEN > Instellingen > PostNL, kunt u PostNL Checkout toevoegen aan uw webwinkel. Klanten kunnen zelf een bezorgdag kiezen en direct zien in welk tijdvak ze de pakketbezorger kunnen verwachten. Daarnaast kunnen ze zelf kiezen op welke locatie het pakket bezorgd moet worden. Dit kan zowel thuis, op het werk, bij de buren of op ieder ander adres in Nederland, maar ook direct bij één van de PostNL-postkantoren.

Consumenten met een MijnPakket-account ervaren bovendien extra gemak tijdens het plaatsen van hun bestelling. Alle naam- en adresgegevens zijn namelijk al bekend via hun profiel, evenals hun aflever- en betaalvoorkeuren. Zij hoeven deze gegevens daarom niet opnieuw in te voeren, waardoor het bestelproces sneller verloopt.

PostNL Checkout instellen

Als SEOshop-klant kunt u eenvoudig en snel de PostNL Checkout activeren in uw webwinkel:

1. Maak op de website van PostNL een account aan voor PostNL Checkout. U ontvangt dan een e-mail met uw inloggegevens.
  2. Ga via het linker menu in uw backoffice naar ALGEMEEN > Instellingen > PostNL Checkout.
    • Status - met deze instelling kunt u de gehele Checkout van PostNL in- of uitschakelen.
    • Checkout Username - hier vult u uw gebruikersnaam in van PostNL Checkout. De inloggegevens heeft PostNL u na uw aanmelding per e-mail toegestuurd.
    • Checkout Password - hier vult u uw wachtwoord in van PostNL Checkout. De inloggegevens heeft PostNL u na uw aanmelding per e-mail toegestuurd.
    • Checkout Webshop ID - vul hier uw unieke Webshop ID in die u van PostNL heeft ontvangen. Hiermee identificeert de koppeling in SEOshop uw webwinkel. U vindt uw WebshopID bij uw Checkout gegevens in uw PostNL-account.
    • Betaalmethode - selecteer de betaalmethode of Payment Service Provider die u wilt aanbieden na gebruik van PostNL Checkout. Met deze instelling kan het systeem automatisch de betaalkosten berekenen en klanten direct het totaal te betalen bedrag tonen. Na terugkeer van PostNL Checkout worden klanten direct doorgestuurd naar de ingestelde betaalmethode om de betaling te voldoen.
    • Bezorgtermijn - de termijn waarbinnen u de order kunt laten bezorgen bij uw klant (in dagen), mits de bestelling voor een bepaald tijdstip van de dag bij u binnen is. Deze instelling wordt gebruikt om binnen de PostNL Checkout de eerste bezorgdag te bepalen voor uw klant. Houd er rekening mee dat dit betekent dat uw bestelling op tijd bij PostNL aangeleverd moet worden. Vandaag aanleveren bij PostNL, betekent morgen bezorgd bij uw klanten.
    • Bezorging op postkantoor toestaan - consumenten kunnen ervoor kiezen hun bestelling op te halen bij een zelf gekozen postkantoor in de buurt. Wilt u dit niet aanbieden aan uw klanten, dan kunt u dit deactiveren. Uw klanten kunnen dan alleen nog huisadressen als bezorgadres kiezen.
    • Bezorging naar buitenland toestaan - het is in de PostNL Checkout mogelijk om een buitenlands adres te kiezen als bezorgadres. Wilt u dit niet toestaan, dan kunt u dat deactiveren.

Als uw klanten een account hebben aangemaakt op MijnPakket.nl of via de MijnPakket App, kunnen ze hun bestelling gemakkelijk volgen. Op die manier weten ze precies wanneer deze verstuurd is en wanneer ze hem kunnen verwachten.