Google webmasterstools instellen

Webmasterhulpprogramma's van Google biedt u gedetailleerde rapporten over de zichtbaarheid van uw pagina's in Google. Bekijk hoe Google uw webwinkel indexeert en krijg meer informatie over specifieke problemen die Google heeft bij het opnemen van uw webwinkel in de zoekresultaten. Bekijk, classificeer en download uitgebreide informatie over interne en externe links naar uw webwinkel en ontdek welke Google-zoekopdrachten naar uw webwinkel leiden en hoe gebruikers er terechtkomen. U kunt Google ook laten weten hoe u de door Google geïndexeerde URL's wilt weergeven.

Webmaster Tools toevoegen

Ga naar Google webmaster. Indien u niet bent ingelogd met een Google-account, dient u dat eerst te doen.

1. Er wordt u gevraagd om een URL in te vullen. Vul hier de URL van uw webwinkel in.
  2. Klik links bovenaan op Alternatieve methoden.
  3. Kies de optie HTML-Tag Voeg een metatag aan de startpagina van uw site. U krijgt de meta tag te zien. Deze ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:
    <META NAME="google-site-verification" CONTENT=" +nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34="/>
    Het enige wat u uit bovenstaande tag nodig heeft is de code tussen de aanhalingstekens. In dit geval is dit dus de code: +nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34=
  4. Kopieer deze code en plak hem in de backoffice van SEOshop onder ALGEMEEN > Instellingen > Google Webmaster Tools. Vul in het vak Meta tag de code in (alleen wat tussen de aanhalingstekens staat). U kunt hier meerdere meta tags toevoegen. Maximaal een code per regel!
  5. Activeer de Status en klik rechts onderaan op Opslaan.
Let op! De winkel moet eerst gepubliceerd te worden voordat Webmaster Tools werkt.