Veelgestelde vragen maken

Stellen uw klanten u regelmatig dezelfde vragen en heeft u geen tijd om ze allemaal persoonlijk te woord te staan, of wilt u de capaciteit van uw helpdesk zo optimaal mogelijk gebruiken? Voeg dan een zgn. FAQ-pagina (veelgestelde vragen) toe aan uw webwinkel. Na publicatie is deze te vinden in de navigatie aan de onderkant van uw website, onder Klantenservice (eventueel ook rechtsboven, dit is afhankelijk van het door u gekozen thema).

Het handigst is om eerst te beginnen met het opstellen van een lijst met categorieën, bijvoorbeeld op basis van eerder binnengekomen vragen.

1. Ga in het linkermenu van de backoffice naar DIENST > Veelgestelde vragen.

2. Maak een categorie aan door op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm te klikken. Er verschijnt een pop-upvenster, waar u een categorie kunt invoeren. Een categorie kan bijvoorbeeld 'Verzenden en retourneren' zijn waarin u vragen kunt plaatsen als 'Wanneer ontvang ik mijn bestelling?' en 'Tot wanneer kan ik producten terugsturen?'. Klik vervolgens op Opslaan om verder te gaan.

3. Klik rechts bovenin het scherm op het tabblad Vragen en vervolgens op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm.

4. In het pop-upvenster dat verschijnt kunt u een vraag toevoegen. In de daarop volgende pagina verschijnt de desbetreffende vraag in beeld en kunt u in het tekstveld daaronder het antwoord formuleren dat uw klanten te zien krijgen.

Heeft u meerdere vragen toegevoegd en wilt u bij nader inzien de volgorde wijzigen? Doe dit door ze te verslepen.

Het wijzigen van antwoorden achteraf kan door bij het betreffende antwoord op het potlood-icoon uiterst rechts te klikken.

Wilt u vragen verwijderen die door gewijzigde omstandigheden niet langer relevant of van toepassing zijn? Klik dan bij de vraag in kwestie op het rode stopbord-icoon aan de rechter zijkant van het scherm.