Bestanden uploaden

Bij TOOLS > Bestanden kunt u allerlei bestanden toevoegen aan uw webwinkel. Denk hierbij aan afbeeldingen voor in tekstvakken, PDF-bestanden, video's etc. De bestanden zijn ingedeeld op bestandstype in verschillende tabbladen die u rechts bovenaan uw scherm vindt. Deze URL’s hebben een beveiligde SSL-verbinding, wat u kunt zien aan de https// in de URL.

Het is niet nodig om productafbeeldingen toe te voegen bij bestanden. Deze kunt u bij een product zelf toevoegen.

Bestanden uploaden

1. Klik bovenaan uw scherm op de groene plus om een bestand op uw computer te uploaden.

2. Er verschijnt een pop-upventer. Klik op het pop-upvenster om uw map met bestanden te openen.

3. Zoek in de map het bestand die u wilt toevoegen en klik vervolgens op Openen om het bestand toe te voegen.

U kunt bestanden weer downloaden door op de blauwe pijl naast een bestand te klikken.

U hoeft niet eerst op het juiste tabblad te klikken om een bestand te importeren. Het systeem deelt de bestanden automatisch in.

Bestanden toevoegen aan een tekst

Boven elk tekstvak (zoals inhoud bij een product en e-mails) staat een menu. Dit menu heeft u nodig om afbeeldingen en documenten toe te voegen.

Afbeeldingen toevoegen

1. Klik in het tekstveldmenu op Insert/Edit Image, het icoon met het boompje. U vindt dit icoon op de onderste rij en onder het verrekijker-icoon.

2. Er opent een pop-upvenster in beeld. In het eerste invoerveld dient u de Image URL in te vullen. Dit is de URL van de afbeelding. Naast dit invoerveld staat een icoon. Klik op dit icoon om een afbeelding toe te voegen uit de backoffice (Bestanden).

3. Er opent een nieuw pop-upvenster met daarin de afbeeldingen die u heeft toegevoegd in de backoffice. Klik naast de afbeelding die u wilt toevoegen op de groene plus.

4. Na het klikken op de groene plus zal in het eerste pop-upvenster bij Image URL de link toegevoegd zijn van de afbeelding. Klik in het venster op Insert om de afbeelding toe te voegen in het tekstveld.

Document toevoegen

1. Schrijf in het tekstveld een tekst als Klik hier voor het PDF-bestand.
  2. Selecteer deze tekst.

3. In het menu van het tekstveldmenu verschijnt nu de knop Insert/Edit Link. Dit is het kettingicoon rechts onderaan in het menu. Klik hierop om het pop-upvenster Insert/Edit Link te openen.

4. U kunt bij Link URL zelf een link plaatsen naar een bestand of u kunt klikken op het icoon naast het invoerveld.

5. Als u klikt op het icoon, opent er een nieuw pop-upvenster. Klik in het venster op het tabblad Documenten. Ziet u deze niet staan, dan dient u het pop-upvenster te maximaliseren zodat deze uw hele scherm vult.

6. Klik in het tabblad Documenten, naast het document dat u wilt toevoegen, op de groene plus. Vervolgens zal in het eerste pop-upvenster bij Link URL de link van het document toegevoegd zijn.
  7. Selecteer Open in a New Window in het Target drop-downmenu.

8. Voer bij Title de naam van het PDF-bestand in.
  9. Klik links onderaan op Insert. De tekst Klik hier voor het PDF-bestand zal nu een link naar het bestand zijn geworden.

Let op! U kunt maximaal 500 bestanden uploaden tot een maximum van 50MB. De maximum grootte van één bestand is gelimiteerd tot 5MB.