Prijzen importeren exclusief BTW

Let op! Voordat u deze stappen uitvoert voor al uw producten, raden wij aan het eerst te proberen met maximaal 5 producten (inclusief varianten mocht u die willen gebruiken). Wij raden u verder aan om Google Chrome als browser te gebruiken als u gaat importeren.

Het bewerken van de prijzen excl BTW kan ervoor zorgen dat de prijs weergegeven wordt met 4 cijfers achter de komma. De onderstaande stappen zorgen ervoor dat de prijzen exclusief btw geïmporteerd kunnen worden met 2 decimalen achter de komma.

Als u nieuwe producten importeert kunt u hetzelfde doen alleen kunt u dan gewoon de Price kolom gebruiken om de prijs exclusief BTW toe te voegen. Let op! De instellingen in de backoffice moeten van te voren al op excl. BTW staan. Dit kan door middel van de B2B module en is in te stellen onder ALGEMEEN > Instellingen > Geavanceerd.

1. Ga in de backoffice van SEOshop naar TOOLS > Import & Export > Export > Producten.

2. Klik op de groene plus bovenaan uw scherm om een exportbestand (in .csv-formaat) te maken. Wij raden aan het bestand te openen in Open office. De kolommen moeten gescheiden worden door puntkomma. Gebruik UTF-8 als encoding. Voor meer uitleg over alle kolommen in de exportsheet klik hier.
  3. Verwijder nu alle rijen behalve Internal_ID, Internal_Variant_ID, Price en Tax. Deze zijn nodig om het importeren van prijzen exclusief goed te laten verlopen.
  4. Maak nu een nieuwe kolom aan genaamd Price_Excl. Het moet er nu ongeveer zo uitzien (inhoud wijkt af van uw eigen export):

5. Vul in de kolom 'Price_Excl' de in te houden BTW tarieven in. Doe dit in de vorm van decimalen:  0,21 of 0,06.

6. Ga in de backoffice van SEOshop naar TOOLS > Import & Export > Importeren > Producten bijwerken.

7. Klik op de knop met CSV / XLS

8. Zoek het bestand op uw computer. U komt na het uploaden direct uit in de importwizard voor het bewerken van producten. Laat alle kolommen op (-------) staan behalve de kolommen die u bewerkt heeft. Stel die in op de manier zoals in onderstaande afbeelding weergegeven wordt.

9. Wanneer u op Volgende klikt rechts onderin het scherm wordt het bestand gecontroleerd. Controleer of het aantal unieke producten matcht met het aantal unieke producten in uw importsheet. Komt dit aantal niet overeen, dan kan het voorkomen dat hij producten importeert als een variant van een ander product.

10. Klik rechts onderin het scherm op Volgende stap. Het systeem bereidt zich voor op het importeren van de sheet.

11. Klik op rechts onderin het scherm Start Import om de import daadwerkelijk te importeren in uw webwinkel.

12. Klik vervolgens op Bekijk geïmporteerde producten om het resultaat te bekijken.