Kortingscodes toevoegen en bewerken

Kortingscodes zijn een krachtige methode om meer klanten te werven of om bestaande klanten opnieuw een aankoop te doen in uw webwinkel. Hier leggen we uit hoe u deze kortingscodes kunt activeren.

1. Ga naar VERKOOP > Kortingscodes en klik op de groene plus boven in het scherm.

2. Vul de code in die u wilt gebruiken. Deze kan bestaan uit letters, cijfers en symbolen.

3. Pas de code aan op basis van onderstaande mogelijkheden.

Kortingscode
Status Hier kunt u de code activeren of deactiveren.
Code Hier kunt u de code nog wijzigen. Als u deze wijzigt kunnen klanten uw oude code uiteraard niet meer gebruiken.
Korting
Type Hier kunt u kiezen uit een kortingsbedrag of een percentage.
Korting Hier kunt u een bedrag of percentage invullen, afhankelijk van het door u gekozen type.
Verzendkosten U kunt er ook voor kiezen om korting te geven op de verzendkosten. Wanneer u kiest voor Gratis, hoeft de klant geen verzendkosten te betalen. Wanneer u kiest voor Korting berekenen, krijgt de klant de korting die u heeft ingevuld onder de optie Korting die hierboven beschreven wordt.
Regels
Geldigheid Hier kunt u aangeven in welke periode de kortingscode actief moet zijn. Wanneer de periode is afgelopen verloopt de kortingscode automatisch.
Gebruikerslimiet Hier kunt u aangeven hoe vaak de kortingscode gebruikt kan worden.
Geldig voor Hier kunt u aangeven voor welke producten u de korting wilt instellen.
 De volledige catalogus  - geldig om alle producten en categorieën.
Alleen geselecteerde producten   - deze producten kunt u selecteren onder het tabblad Producten rechts bovenaan. Door op de groene plus-knop te klikken, voegt u producten toe. Wanneer u producten wilt verwijderen, klikt u op het product, waarna er een blauwe rand om het product wordt geplaatst. Klik vervolgens op Verwijder geselecteerd rechts onderaan de pagina.
Alleen geselecteerde categorieën   - deze categorieën kunt u selecteren onder het tabblad Categorieën rechts bovenaan. Door op de groene plus te klikken voegt u categorieën toe. Wanneer u categorieën wilt verwijderen klikt u op de categorie, waarna er een blauwe rand om de categorie wordt geplaatst. Klik vervolgens op Verwijder geselecteerd rechts onderaan de pagina.
Geselecteerde producten en geselecteerde categorieën  - de korting geldt nu voor zowel de door u aangegeven producten als voor de categorieën.
Minimum orderbedrag Hier kunt u aangeven vanaf welk bestelbedrag de korting berekend wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld een korting van €15,- bij besteding van €100,- geven. Let op! De korting wordt meegerekend in het minimum orderbedrag. Als klanten €100,- besteden, dan krijgen ze een korting van €15,-. Ze kunnen echter niet afrekenen, want het bestelbedrag komt uit op €85,-. Trek de korting dus af van het minimum orderbedrag.

In het overzicht kunt u kortingscodes activeren door op het oog naast de kortingscode te klikken, kopiëren door op de twee vellen te klikken en verwijderen door op de rode knop te klikken.

Let op! Indien u voor maart 2013 de Template Editor heeft geactiveerd, dan geldt dat het bedrag exclusief BTW en inclusief de kortingscode is. Bij een minimaal orderbedrag van 20 euro met een korting van 5 euro, moet u als bedrag dus 20 - 21% - 5 = 10.59 invullen.

Een groot aantal kortingscodes tegelijk aanmaken

Het is niet mogelijk om de kortingscodes automatisch te genereren, maar u kunt wel meerdere kortingscodes toevoegen door middel van een bulkactie:

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar VERKOOP > Kortingscodes.

2. Klik bovenaan het scherm op het gereedschapsicoon en vervolgens op Importeren.

3. Stel hier de gewenste korting en periode in. Vergeet niet de status te activeren. Klik rechts onderaan het scherm op Volgende stap.

4. U komt uit op een pagina met een invoerveld. Vul hier één kortingscode per regel in. U kunt hier de kortingscodes dus eventueel vanuit een bestand plakken zolang u er voor zorgt dat elke kortingscode op een nieuwe regel staat.

5. Klik rechts onderaan uw scherm op Importeren.