Google shopping

Google Shopping is eigenlijk het best te omschrijven als een betaalde vergelijkingssite. Google Shopping toont haar resultaten in een eigen sectie van de Google zoekmachine, maar daarnaast ook in de organische, niet-betaalde, zoekresultaten. Omdat er ook afbeeldingen van uw producten worden getoond vallen deze resultaten goed op.

SEOshop biedt de mogelijkheid om uw producten in Google Shopping te plaatsen. Dit gaat via een Google Product Feed te vinden onder ALGEMEEN > Instellingen > Google products. Er dient een Google shopping campagne aangemaakt te worden in Google AdWords. Google shopping werkt op basis van pay per click, waarbij u alleen betaalt als iemand op uw advertentie klikt en in uw webwinkel terecht komt. Als u advertenties met productvermeldingen wilt maken, heeft u een AdWords-account en een Merchant Center-account nodig.

Verplichte velden zijn: Artikelcode, EAN en Merken. Als u deze velden niet heeft ingevuld, kunt u geen gebruik maken van Google Shopping.

Daarnaast is het belangrijk om Google te laten welke in welke Google category het product hoort. Dit kunt u doen bij CATALOGUS > Producten > Product > Tabblad SEO.

Voor een uitgebreide uitleg en handleiding over Google shopping verwijzen wij u door naar de supportpagina van Google over Google shopping en de supportpagina voor het koppelen van de productfeed.

Om gebruik te maken van Google Shopping dient u eerst een Google Webmaster Tools account te hebben en deze op een alternatieve manier verifiëren. Klik hier om te zien hoe u dat moet doen.