Voorraad shops beheren in een omgeving

Let op: Momenteel zit deze functionaliteit nog niet in V2, dat zal snel volgen. Voor nu kunt u onderstaande stappen volgen om gebruik te maken van de voorraad sync.

Het is mogelijk om de voorraad van meerdere shops te beheren vanuit één paneel. Dit werkt via de functie multishop. Dankzij multishop ziet u de voorraad van al uw webwinkels in één overzicht in uw backoffice.

Daarnaast kunnen producten aan elkaar gekoppeld worden. Koopt een klant product X in shop A, dan wordt deze ook van de voorraad van webwinkel B afgetrokken (mits de producten aan elkaar gekoppeld zijn). Dit werkt doormiddel van de SKU- en/of EAN-code. Verkoopt u product X in webwinkel A en B, dan dient het product in beide webwinkels dezelfde SKU- en/of EAN-code te hebben als u de voorraad wilt synchroniseren. Indien u met productvarianten werkt, bijvoorbeeld door middel van product opties (kleur, maat, etc.), dan is elke variant een apart product en moet dus voor elke variant ook een SKU- en/of EAN-code ingevuld worden.

Wanneer u producten aan elkaar koppeld op basis van gelijk SKU/EAN synchroniseert de Multishop tool de volgende product informatie tussen de shops die aangesloten zijn in de configuratie:
  • Minimale bestel eenheid
  • Gewicht
  • Cost prijs
  • Artikel code

Multishop activeren

Let op! Voordat Multishop gekoppeld wordt, dient u de voorraad en de SKU- en/of EAN-code van gelijke producten (dus van producten die aan elkaar gekoppeld moeten worden) aan elkaar gelijk te stellen. Doet u dit niet, dan kan het in de toekomst voor synchronisatieproblemen zorgen.

Om multishop te kunnen gebruiken, dient u deze eerst gratis te activeren onder ALGEMEEN > Extensies. Dit moet u per webwinkel doen. Neem vervolgens contact op met de Lightspeed klantenservice door een ticket te sturen via Ticket insturen Vermeld de klantennummers van de webwinkels die u wilt koppelen. U ziet deze rechts bovenaan uw scherm.

Multishop instellen

1. Ga naar MULTISHOP > Voorraad. Deze is verschenen in het linker menu van de backoffice nadat Multishop is gekoppeld.

2. Klik rechts bovenin op het tabblad Instellingen

3. Selecteer in het drop-downmenu Sync by hoe u de productvarianten aan elkaar gekoppeld moeten worden. Dit kan door middel van EAN of SKU.

Let op! De instellingen moeten voor elke aan Multishop gekoppelde winkel hetzelfde zijn.