Paypal instellingen

Wanneer u PayPal aanbiedt als betaalmethode in uw webwinkel, dan is het van belang dat u een aantal opties binnen Paypal instelt. Wanneer u dit niet instelt, kan het voorkomen dat de order de status "Wacht op betaling" krijgt ondanks dat de order is betaald.

Instant Payment Notification (IPN)

1. Log in bij PayPal met uw zakelijke PayPal account.
  2. Open uw Profiel en klik op "My Selling Tools".
  3. Klik naast Instant Payment Notification op Update.
  4. U wordt doorgestuurd naar de pagina waar u de IPN kunt aanpassen. Klik op Edit Settings.
  5. Vul bij Notification URL uw notificatie url van PayPal in. Gebruik hiervoor uw subdomein + /payment/paypal/notify/

Voorbeeld:
    http://domein.webshopapp.com/payment/paypal/notify/

Vervang http://domein.webshopapp.com/ met uw eigen webshopapp link.
  6. Klik op Save om de wijzigingen op te slaan.

Auto return

Met de Auto return kunt u instellen dat klanten, na het betalen van de order, weer teruggestuurd worden naar uw webwinkel

1. Log in bij PayPal met uw zakelijke PayPal account.
  2. Open uw Profiel en klik op "My Selling Tools".
  3. Klik naast Website preferences op Update.

4. Zet de Auto return op ON.
  5. Vul bij de Return URL de paypal success url in. Gebruik hiervoor uw subdomein + /payment/paypal/success/.

Voorbeeld:
    http://domein.webshopapp.com/payment/paypal/success/

Vervang http://domein.webshopapp.com/ met uw eigen webshopapp link

6. Klik Save om de wijzigingen op te slaan.

Block payments

Deze optie is alleen nodig als de standaard valuta van uw shop anders is dan die van Paypal. Stel heeft u bijvoorbeeld een nationale webwinkel (Euro) en een internationale webwinkel (USD). Uw PayPal account heeft als standaard valuta Euro. In dit geval komt uw internationale webwinkel valuta (USD) niet overeen met uw PayPal (Euro) en dient u de Block Payment instellingen te wijzigen in PayPal.

Let op! Dit geldt alleen wanneer de standaard valuta van uw webwinkel afwijkt, niet wanneer u extra valuta's heeft toegevoegd onder SYSTEEM > Instellingen > SHOPINSTELLINGEN > Internationalisatie.

1. Log in bij PayPal met uw zakelijke PayPal account.
  2. Open uw Profiel en klik op "My Selling Tools".
  3. Klik naast Block Payments op Update.

4. Selecteer de optie Yes, yes accept and convert them to Euro bij de vraag Allow payments sent to me in a currency I do not hold.

5. Sla de wijzingen op. Alle betalingen gedaan in een afwijkende valuta worden nu direct geaccepteerd.

Hebben al uw webwinkels dezelfde standaard valuta, maar wijkt alleen PayPal daar vanaf? Wijzig dan de standaard valuta binnen PayPal.

1. Log in bij PayPal met uw zakelijke PayPal account.
  2. Open uw Profiel en klik op "My Money".
  3. Klik naast Paypal Balace op More > Currencies.
  4. Voeg een nieuwe valuta toe.
  5. Selecteer deze valuta en klik op Make primary