Sorteren van producten in een categorie [NB]

Wanneer je klanten bladeren door een productcategorie in je winkel, wordt de volgorde waarin producten verschijnen bepaald door een algoritme dat rekening houdt met diverse factoren met betrekking tot sortering en zichtbaarheid. Hierdoor kan het gebeuren dat sommige producten in je winkel niet direct zichtbaar zijn, tenzij je klanten al zoekende door de betreffende categorie scrollen of de zoekfunctie gebruiken.

Om je te helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid van bepaalde producten in je winkel en het aanpassen van de plaatsing van producten op pagina’s op basis van verkoopcijfers of seizoentrends, heeft Lightspeed eCom ervoor gezorgd dat je de productvolgorde in categorieën handmatig opnieuw kunt indelen.

Opnieuw indelen van producten in een categorie

1. Maak je categorie aan en voeg er producten aan toe.
  2. Zorg ervoor dat in de backoffice de optie handmatig sorteren geactiveerd is:
    1. Ga naar Instellingen > INSTELLINGEN > Algemene instellingen > Geavanceerd.
    2. Scrol naar beneden naar CATEGORIEËN.
    3. Activeer de optie Handmatig producten sorteren in categorieën.
  3. Ga naar Producten > PRODUCTEN > Categorieën en klik op de categorie die je wilt bewerken.
  4. Scrol naar beneden naar PRODUCTEN.
  5. Klik op Producten beheren. Er verschijnt een venster dat de producten in de categorie laat zien. De producten die deel uitmaken van de categorie worden rechts in een raster getoond, links staan de producten die je kunt toevoegen. Je kunt producten naar behoefte toevoegen of verwijderen, zie Toevoegen of verwijderen van producten.
  6. Selecteer in de rechterkant van het venster het product dat je opnieuw wilt indelen en sleep het naar de gewenste plaats in het raster. De wijziging is direct zichtbaar in je winkel. Je kunt maximaal 250 producten per categorie sorteren.

7. Klik op Sluiten als je klaar bent met het opnieuw indelen.

Producten toevoegen of verwijderen

1. Navigeer in de backoffice naar Producten > PRODUCTEN > Categorieën en klik op de categorie die je wilt bewerken.
  2. Scrol naar beneden naar PRODUCTEN.
  3. Klik op Producten beheren. Er verschijnt een venster dat de producten in de categorie laat zien. De producten die deel uitmaken van de categorie worden rechts in een raster getoond, links staan de producten die je kunt toevoegen.
  4. Om een product aan de categorie toe te voegen, plaats je de cursor op het betreffende product in het overzicht aan de linkerkant en klik je op het plus-symbool dat verschijnt. Als je een product toevoegt, plaatst Lightspeed eCom het automatisch bovenaan in het raster, je kunt de zichtbaarheid naar behoefte wijzigen.
  5. Om een product te verwijderen, plaats je de cursor op het betreffende product in het raster aan de rechterkant en klik je op Selecteren. Klik vervolgens op Items verwijderen.

Je kunt meerdere items tegelijk verwijderen door ze afzonderlijk te selecteren, zoals hierboven beschreven. De Items verwijderen-knop geeft het aantal geselecteerde producten aan.

Als je alle producten wilt verwijderen, klik dan op Alles selecteren en Items verwijderen.