Uw webwinkel op domein zetten [NB]

Let op! Stapt u over van een ander platform en behoudt u de huidige domeinnaam? Vergeet dan niet eerst de redirects in te stellen.

Voor de indexatie van uw webwinkel is het belangrijk dat u uw webwinkel zo snel mogelijk op domein zet.  Deze worden hier besproken.U doet dit als volgt:

1. Koop bij een betrouwbare hostingpartij, bijvoorbeeld Transip, een domeinnaam voor uw webwinkel.
  2. Om uw domeinnaam te kunnen koppelen aan uw webwinkel zijn er enkele wijzigingen vereist. De koppelingen die hier besproken worden, kunt u doorvoeren bij uw Hostingpartij. Maak een keuze tussen een DNS-koppeling of Nameserver-wijziging.
    • Nameserver-koppeling - alles loopt via Lightspeed, uw website & e-mail
    • DNS-koppeling - alleen de website loopt via Lightspeed. U houdt volledige controle over uw e-mail.
  3. Vul de volgende gegevens in bij uw hosting partij:

Nameserver-koppeling

Bij de meeste domeinnaam providers zult u zelf in staat zijn deze gegevens aan te passen. Zo niet, dan kunt u deze gegevens via e-mail of telefonisch aan uw hostingprovider doorgeven:

• Primary nameserver
    • Host: ns1.webshopapp.com
    • IP: 87.250.154.6
  • Secondary nameserver
    • Host: ns2.webshopapp.com
    • IP: 87.250.144.167
  • Tertiary nameserver
    • Host: ns3.webshopapp.com
    • IP: 87.250.144.169

DNS-koppeling

Ook DNS-koppelingen kunt u meestal zelf uitvoeren bij uw domeinnaamprovider.

Wijzig of voeg onderstaande records toe aan uw DNS Record

• Record
    • Naam: @
    • Type: A
    • Waarde: 87.250.130.135
  • Record
    • Naam: www
    • Type: CNAME
    • Waarde: 111598.shops.webshopapp.com.
      LET OP! Vervang 111598 met uw eigen shopnummer/klantnummer. Eindig daarnaast de waarde van de CNAME met een punt.

Let op! Bij een DNS-koppeling wordt alleen de webwinkel door Lightspeed gehost. U dient dus zelf zorg te dragen voor de e-mailafhandeling. Heeft u DNS en wilt u toch het e-mailadres via Lightspeed laten lopen, voeg dan een MX-record toe en stuur deze door naar 10 mail.webshopapp.com. Als recordnaam vult u een @ in.

Voorbeeld

Uw domeinnaam koppelen aan Lightspeed

Nadat u alles heeft ingesteld bij uw hostingpartij, dient u de domeinnaam nog toe te voegen bij SYSTEEM > Instellingen > WEBSITE INSTELLINGEN > Domeinen & Emails te bereiken via het linker menu in de backoffice van Lightspeed.

Let op! Bent u een overstapper en behoudt u de huidige domeinnaam? Vergeet dan niet eerst de redirects in te stellen.