TradeTracker

TradeTracker is alleen beschikbaar in Europa.

Naast het verzorgen van de distributie van advertenties naar publishers biedt TradeTracker handige tools aan om de online campagne te analyseren en te optimaliseren. Dit maakt TradeTracker een ideale tool om extra conversie te behalen en zo het succes van jouw onderneming te vergroten.

Indien je nog niet de beschikking hebt over een TradeTracker account, kunt u zich hier registreren.

De TradeTracker integratie is te vinden onder Instellingen > Feeds > TradeTracker > TradeTracker instellen:

Campaign ID & Product instellen

Om de TradeTracker integratie te kunnen gebruiken is er een Campaign ID & Product ID nodig. Na het aanmaken van een campagne in TradeTracker worden beide gegevens verstrekt via email en zijn in te vullen onder kopje ANDERS:

Na het invullen van de Campaign ID & Product ID, activeer je de integratie bovenaan onder het kopje STATUS:

Vervolgens sla je de instellingen op via groene knop Opslaan.

TradeTracker feed

Om jouw producten naar TradeTracker te synchroniseren is er een productfeed beschikbaar in XML formaat. De benodigde feed URL is te vinden onder het kopje onder InstellingenWebsite-instellingenFeeds > TradeTracker instellen > FEED > Feed path:

Geef deze feed URL op in jouw account bij TradeTracker. TradeTracker zal de producten eens per 24 uur downloaden om zo de productinformatie bij te werken.

Indien je informatie van feed wilt bewerken kun je ook een custom feed aanmaken via Instellingen > Website-instellingen > Feeds > Ga naar Custom feeds > Feed toevoegen > Copy from > TradeTracker.

Instellen van Redirect URL en activeren van conversiepixel

TradeTracker zal je vragen om een Redirect URL en conversie code te implementeren in de webshop. Dit wordt vanuit de TradeTracker integratie al geregeld.

De Redirect URL is te vinden via InstellingenWebsite-instellingenFeeds > TradeTracker instellen > FEED > ANDERS > Redirect URL.

Kopieer de URL en geef configureer deze in jouw campagne bij TradeTracker.

De TradeTracker conversiepixel kan worden geactiveerd via InstellingenWebsite-instellingenFeeds > TradeTracker instellen > Feed > Anders > Conversion tracking:

Wanneer je de instelling hebt geactiveerd, sla je de pagina op via de knop Opslaan rechts bovenaan de pagina. De conversiepixel zal vanaf nu automatisch worden toegevoegd aan de bedankpagina.