Categorieën verwijderen

De categoriestructuur optimaliseren is een handige manier om uw ervaring met de eCom-winkel te verbeteren. Categorieën verwijderen kan een noodzakelijk onderdeel van dit proces zijn.

Voordat u een categorie verwijdert, is het belangrijk het volgende te begrijpen:

• In plaats van een categorie te verwijderen, kunt u ze ook verbergen door de Zichtbaarheid ervan aan te passen, zodat ze niet meer zichtbaar is op uw website. Klik hier voor meer informatie.
  • U kunt een categorie alleen verwijderen als ze geen subcategorieën omvat. Om een categorie met subcategorieën te verwijderen, moet u eerst de subcategorieën verwijderen. Klik hier voor meer informatie over het verplaatsen van categorieën.
  • De verbinding die de categorie heeft met de producten waaraan ze is toegewezen, gaat verloren zodra ze wordt verwijderd. We raden daarom aan te controleren welke producten eraan toegewezen zijn voordat u ze verwijdert.
  • Als u een categorie verwijdert, worden ook alle instellingen binnen de categorie permanent verwijderd, inclusief afbeeldingen, inhoud of SEO-content die u in het verleden aangepast kan hebben.
  • We raden aan meer hierover te lezen als uw eCom-winkel verbonden is met een detailhandel-verkooppunt. Klik hieronder voor meer informatie.

Bekijk de producten die aan een categorie zijn toegewezen door:

1. Te klikken op Producten> Categorieën in uw eCom-backoffice.
  2. Klik op de titel van een categorie en open de opties ervan.
  3. Scrol omlaag naar PRODUCTEN.
  4. Klik op Producten beheren om de volledige lijst te zien.

Categorieën verwijderen

Er zijn twee manieren om een categorie uit Lightspeed eCom te verwijderen, van buiten de categorieopties op de overzichtspagina categorieën en van binnen de categorieopties onderaan de pagina.

Verwijder een categorie op de overzichtspagina categorieën:

1. Te klikken op Producten> Categorieën in uw eCom-backoffice.
  2. Vink het vakje aan naast een categorie zonder subcategorieën.
  3. Klik op # item(s) geselecteerd.
  4. Klik Verwijder geselecteerde categorieën.

Verwijder een categorie op de optiespagina binnen een categorie:

1. Te klikken op Producten> Categorieën in uw eCom-backoffice.
  2. Selecteer een categorie zonder subcategorieën. Klik op de titel ervan om de opties van de categorie te openen.
  3. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik op Categorie verwijderen.

eCom-accounts verbonden met een detailhandel-verkooppunt

Als u een verkooppunt (POS) hebt verbonden aan uw eCom-winkel, zal het verwijderen van categorieën in eCom de categorieën niet verwijderen uit uw POS. Categorieën verwijderen uit uw POS zal echter wel categorieën in eCom verwijderen. Om een consequente categoriestructuur te behouden tussen uw POS en uw eCom-winkel, raden we aan de categorieën eerst uit uw POS te verwijderen. Klik hier voor meer informatie.