Variabele verzendtarieven aanbieden

Je kunt variabele verzendtarieven aanbieden. Dit is nuttig voor eCom-shops die geen gebruik kunnen maken van een geïntegreerde verzendoplossing. Bijvoorbeeld, eCom-shops die producten hebben die heel groot, gevaarlijk, beheerst of met unieke afmetingen zijn.

Om de verzendtarieven te variëren, moeten de producten in elk van hun varianten een gewichtswaarde hebben. Of je het exacte gewicht van de producten gebruikt of slechts een algemene schatting, hangt af van je verzendbehoeften:

• Je kunt het exacte gewicht van het product in verzendverpakking invoeren om de geschatte verzendkosten in rekening te brengen. Dit wordt uitgelegd in Scenario 1 - Nauwkeurige vaststelling van de werkelijke verzendkosten.
  • Je kunt ook algemene waarden invoeren in het gewichtsveld om producten te differentiëren, zodat je een paar vaste tarieven in rekening kunt brengen die kunnen veranderen afhankelijk van andere factoren, zoals verzekeringskosten of afwijkende verpakkingsgroottes. Dit wordt uitgelegd in Scenario 2 - Twee vaste tarieven.

Je kunt ook verbinding maken met een integratie of app in uw regio, zodat de tarieven automatisch per gewicht variëren. Of stel handmatige verzendtarieven in zonder gewichten toe te voegen aan je producten, door:

Voorwaarden

Voordat je een manier instelt om een verzendtarief per gewichtsklasse aan te bieden, moet je er zeker van zijn dat je producten een gewicht hebben, dat je vertrouwd bent met de verzendkosten, dat je de grootte en hoeveelheid van de gewichtsklassen die je nodig hebt en de regio's waar je je order naartoe stuurt kent.

1. Zorg ervoor dat het verpakte gewicht wordt toegevoegd in elk van de producten die zichtbaar zijn voor je eCom-shop.
    • Voor meer informatie over het toevoegen van handmatige gewichten, klik hier.
    • Om gewichten toe te voegen via productimport, klik hier.
  2. Bepaal de grootte van je gewichtsklassen. Bijvoorbeeld, voor producten zoals sieraden die misschien duur zijn om te verzenden en heel licht, kun je besluiten om veel kleine gewichtsklassen te hebben, niet meer dan enkele tientallen grammen. Voor zware producten die goedkoop zijn om te verzenden, kun je ervoor kiezen om enkele grote gewichtsklassen te hebben.
  3. Bepaal hoe groot een order is die je waarschijnlijk zult ontvangen. Dit zal nuttig zijn om te weten hoeveel gewichtsklassen je moet creëren. Als je bijvoorbeeld sieraden verkoopt is een order met een gewicht van 2,5 kilo onwaarschijnlijk.
  4. Bepaal de locaties waarnaar je van plan bent om te verzenden. Later bij het maken van verzendmethoden, zul je dit nodig hebben voor elk gebied met andere verzendkosten. De verzendkosten kunnen bijvoorbeeld variëren tussen binnenlandse en buitenlandse verzending.
  5. Informeer je over de verzendkosten voor elke gewichtsklasse en elke geografische locatie waarnaar je van plan bent om te verzenden. Dit kan worden gedaan door:
    1. Kijk op de website van de verzendbedrijven en wijzig de gewichten en locaties. Let daarbij op de prijsverschillen.
    2. Neem contact op met de verzendbedrijven. Zij kunnen je de tabellen en prijzen voor verzending verklaren op basis van gewicht en regio.
    3. Inzicht in de kosten van de verpakkingsmaterialen die je gaat gebruiken om je zendingen te verpakken.
  6. Beslis of je gratis verzending wilt aanbieden en beslis over het bedrag dat klanten moeten uitgeven om gratis verzending te ontvangen voor hun bestelling.

Instructies

1. Open je Lightspeed eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. In de tweede kolom genaamd Shopinstellingen, klik op Verzendmethoden.
  3. Klik op Handmatige verzendmethode toevoegen.
  4. Voer een titel in voor de nieuwe verzendmethode die zichtbaar zal zijn voor je klanten.
  5. Bewaar de verzendmethode als Standaardverzending en klik op Doorgaan.
  6. Voer de naam van de verzendmethode in het veld met het label Titel in het gedeelte NAAM VERZENDMETHODE in. Eventueel kun je een omschrijving invoeren. Bijvoorbeeld: We verzenden alleen met Fedex.
  7. Klik op Voeg verzendtarieven toe in het gedeelte VERZENDTARIEVEN .
  8. Herhaal deze stappen in het gedeelte VERZENDTARIEVEN totdat alle vereiste gewichtsklassen zijn toegevoegd:
    1. Voeg een gewichtsklasse toe door te klikken op Voeg verzendtarief toe.
    2. Voeg het minimum- en maximumgewicht van de gewichtsklasse toe.
    3. Selecteer de eenheid.
    4. Vul de prijs van deze specifieke gewichtsklasse toe in het veld Tarief inclusief btw.
    5. Klik op Opslaan.
  9. Als je gratis verzending boven een bepaald orderbedrag aanbiedt, vul dan het bedrag in bij het veld met het label Minimumorderbedrag voor gratis verzending.
  10. In het gedeelte LANDEN kies je de landen waarvoor gratis verzending moet worden aangevraagd.
  11. In de BELASTINGTARIEF-sectie:
    1. Noord-Amerikaanse eCom-shops: Houd de schakelaar met het label Bereken belastingtarief automatisch ingeschakeld.
    2. Europese, Britse of Australische eCom-shops: Kies een passend belastingtarief.
  12. Klik op Opslaan.
  13. Klik op Verzendmethoden en klik op Verzendmethode toevoegen om een andere verzendmethode aan te maken. Dit is vereist als je andere kosten wilt berekenen voor een ander geografisch gebied.
  14. Herhaal deze stappen totdat je al je verzendmethoden voor al je regio's hebt gemaakt.

Scenario 1 - Nauwe overeenkomst met de werkelijke verzendkosten

Veel gewichtsklassen zijn gecreëerd om het volledige gamma van productgewichten te dekken, zodat de tarieven dicht bij de werkelijke kosten blijven.

Als je bedrijf bijvoorbeeld gevestigd is in New York en je verkoopt slechts in twee staten opnameapparatuur voor de filmindustrie: New York en Californië. Je hebt producten met een pakketgewicht variërend van 0,5 kg tot 2,5 kg.

Je vraagt naar de UPS-tarieven voor verzendingen over land in New York en je komt de volgende tarieven te weten:

• 10,20 USD voor het verzenden van 0,5 kg
  • 10,30 USD voor het verzenden van 1 kg
  • 10,40 USD voor het verzenden van 1,5 kg
  • 10,63 USD voor het verzenden van 2 kg
  • 10,90 USD voor het verzenden van 2,5 kg

Voor verzendingen over land naar Californië zijn de tarieven ongeveer de volgende:

• 11,50 USD voor het verzenden van 0,5 kg
  • 12,90 USD voor het verzenden van 1 kg
  • 14,50 USD voor het verzenden van 1,5 kg
  • 16,60 USD voor het verzenden van 2 kg
  • 18,27 USD voor het verzenden van 2,5 kg

Om het juiste bedrag aan je klanten te kunnen factureren maak je twee verzendmethoden aan, een voor New York met de volgende instellingen:

• Naam: Standaardverzending
  • Beschrijving: UPS levert meestal binnen 2-5 werkdagen.
  • Gewichtsklasse en -tarief:
    • Van 0 - 0,5 kg, 10,90 USD
  • Landen: Verenigde Staten > New York

En een voor Californië met de volgende instellingen:

• Naam: Standaardverzending
  • Beschrijving: UPS levert meestal binnen 5 - 10 werkdagen.
  • Verzendtarieven:
    • Van 0 - 0,5 kg, 11,50 USD om 0,5 kg te verzenden
    • Van 0,5 kg - 1 kg, 12,90 USD om 1 kg te verzenden
    • Van 1 kg tot 1,5 kg, 14,50 USD om 1,5 kg te verzenden
    • Van 1,5 kg - 2 kg, 16,60 USD om 2 kg te verzenden
    • Van 2 kg - 2,5 kg, 18,27 USD om 2,5 kg te verzenden
  • Landen: Verenigde Staten > Californië

Conclusie: Met dit scenario zullen de klanten van beide staten wanneer ze naar je checkout gaan de tarieven voor hun eigen staat ontvangen en zullen zij niet eens de tarieven van de andere staat zien.

Verschillen in gewichtsklasse

De prijsklassen voor New York hebben slechts een verschil van 0,70 USD in vergelijking met Californië, dat een bereik heeft van 6,77 USD. Aangezien een prijsklasse van 0,70 USD feitelijk onbelangrijk is, is er slechts één gewichtsklasse vereist voor New York.

Scenario 2 - Twee vaste tarieven

Je hebt een bedrijf in Nederland dat sieraden en portemonnees verkoopt. Je kiest voor twee vaste tarieven vanwege de hoge verzendingsverzekering die er nodig is voor het verzenden van sieraden. In dit geval maakt de exacte gewichtswaarde die je opgeeft niet uit, zolang al je sieraden een specifieke gewichtswaarde hebben die afwijkt van de waarde die aan je portemonnees is toegekend. Je geeft je portemonnees een gewicht van 1 kg en je sieraden een gewicht van 100 kg. Op deze manier kunnen je klanten veel portemonnees kopen zonder te betalen voor dure verzendingen. Zodra ze echter sieraden aan het winkelwagentje toevoegen, zullen de kosten omhoog gaan om de kosten van de verzendingsverzekering te dekken.

Om aan klanten het juiste bedrag te factureren maak je één verzendmethode aan met de volgende instellingen:

• Naam: Standaardverzending
  • Beschrijving: UPS levert meestal binnen 2-5 werkdagen. Verzekering voor de verzending van sieraden inbegrepen in de prijs.
  • Gewichtsklasse en -tarief:
    • Van 0 - 50 kg, 6,50 USD
    • Van 50 kg tot 1000 kg, 30,00 USD
  • Land: Nederland