Menuopties voor de eCom-winkelnavigatie creëren

In je eCom-winkel kunnen klanten met behulp van de hoofdnavigatie of de voettekst naar verschillende onderdelen navigeren.

De meeste thema's zullen in de hoofdnavigatie prominent bovenaan de pagina of aan de linkerkant worden weergegeven. Om menuopties in je hoofdnavigatie aan te maken gebruik je Categories (Categorieën), Links of Blogs. Je kunt ook menuopties in je voettekst aanmaken met behulp van Pagina's.

Menuopties maken met behulp van categorieën

Voeg een optie toe in de hoofdnavigatie door gebruik te maken van de categorieën. In het hoofdmenu wordt er automatisch een categorie weergegeven, waarvan de categorietitel de naam van de menuoptie is. De menuoptie linkt naar de categoriepagina en is afhankelijk van het categorietype handig om je klanten te verwijzen naar producten, een index van andere categorieën of naar een tekstcategoriepagina.

Zorg ervoor dat de categorie zichtbaar is in het hoofdmenu:

• de categorie en de bovenliggende categorieën zijn zichtbaar.
  • de categorie heeft maximaal twee bovenliggende categorieën.
  • Het geïnstalleerde thema is ontworpen en geactiveerd om categorieën in het hoofdmenu weer te geven. Als je het niet zeker bent, zoek en lees dan de handleiding van je thema. Voor meer informatie over de handleiding voor het vinden van een thema klik hier.
  • De categorie heeft een vertaalde titel voor alle talen in je eCom-backoffice.

Voor meer informatie over categorieën klik hier.

Menuopties aanmaken met behulp van links

Voeg een optie toe in de hoofdnavigatie door gebruik te maken van de Navigatie-optie onder Ontwerp. Als alternatief voor het linken naar categoriepagina's kan deze methode worden gebruikt om aangepaste links aan te maken naar andere pagina's van je eCom-winkel of waar dan ook op het internet.

Zorg ervoor dat de link zichtbaar is in het hoofdmenu:

• Het geïnstalleerde thema is ontworpen en geactiveerd om links in het hoofdmenu weer te geven. Als je het niet zeker bent, zoek en lees dan de handleiding van je thema. Voor meer informatie over de handleiding voor het vinden van een thema klik hier.

Voor meer informatie over de navigatieoptie klik hier.

Menuopties aanmaken met behulp van blogs

Voeg een optie toe in de hoofdnavigatie met behulp van de Blogoptie in het linkermenu van je eCom-backoffice.

Zorg ervoor dat de blog zichtbaar is in het hoofdmenu:

• De blog heeft een Blogpost ingesteld als Live.
  • Het geïnstalleerde thema is ontworpen en geactiveerd om blogs in het hoofdmenu weer te geven. Als je het niet zeker bent, zoek en lees dan de handleiding van je thema. Voor meer informatie over de handleiding voor het vinden van een thema klik hier.
  • De blog heeft een vertaalde titel voor alle talen in je eCom-backoffice.

Voor meer informatie over blogs klik hier.

Menuopties in je voettekst aanmaken

URL van pagina's in de voettekst

Alle pagina's die toegankelijk zijn via de voettekst van je website, zijn te vinden op je domein via /service. Bijvoorbeeld: jouw.domein.com/service/Over-ons.

Het /service-adres wordt gebruikt voor alle talen en kan niet worden gewijzigd.

Je eCom-winkel heeft veel standaardpagina's, zoals Over ons of een Klantenondersteunings-pagina die je in je voettekst kunt vinden. Sommige pagina's worden niet in je voettekst weergegeven en zijn toegankelijk via normaal gebruik van je eCom-winkel, zoals de Startpaginaof de pagina Mijn winkelwagentje.

Thema's zullen normaal gesproken de inhoud van de voettekst weergeven als een reeks links, soms georganiseerd in lijsten. Het thema Conform Plus toont bijvoorbeeld een lijst met aangepaste inhoudspagina's met de titel Klantenservice.

• Om de manier waarop je voettekst is georganiseerd of wordt weergegeven te bewerken kun je het ontwerp van je winkel aanpassen. Voor meer informatie over het wijzigen van het ontwerp van je eCom-winkel klik hier.
  • Om bepaalde voetteksten te verbergen kun je de zichtbaarheid ervan uitschakelen. Voor meer informatie over het bewerken van de zichtbaarheid of de inhoud van opties in de voettekst klik hier.

Voeg opties toe in je voettekst:

1. Log in op je Lightspeed eCom-backoffice en selecteer Content (Inhoud).
  2. Klik op Add page (Pagina toevoegen).
  3. Schakel de schakelaar in naast Visibility (Zichtbaarheid).
  4. Voer de titel in. Dit is de optie die je klanten in de voettekst zullen zien.
  5. Voeg de pagina-inhoud toe in de teksteditor met het label CONTENT (INHOUD).
  6. Klik op Save (Opslaan).