Problemen met het instellen van het domein oplossen

Gebruik dit artikel om eventuele problemen op te lossen met het instellen van je domein.

Moeilijkheden om een CNAME of A-record te maken in je domeinprovider

Als je een CNAME- of A-record niet kunt opslaan, probeer dan deze stappen te volgen:

1. Zoek online naar de Helpcentrum van je domeinprovider. Veel domeinproviders leggen uit hoe ze dit bijvoorbeeld voor hun software moeten doen:
    1. Bij GoDaddy in Noord-Amerika wordt er hier uitgelegd hoe je een CNAME- of A-record maakt.
    2. Het Nederlandse Open Provider geeft hier DNS-informatie.
    3. Voor het Duitse 1&1 wordt hier uitgelegd hoe je een CNAME of een record maakt.
  2. Lees de verstrekte foutmelding aandachtig door, omdat ze kan helpen om te begrijpen waarom het CNAME-record niet kon worden opgeslagen.
  3. Controleer of er al een CNAME- of A-record bestaat in je domeinrecords. Wanneer registrators een mogelijk conflict (hetzelfde subdomein op verschillende recordtypes) detecteren, moet je het bestaande record verwijderen/opnieuw configureren.
  4. Controleer het formaat van het subdomein en de bestemmings-URL van de CNAME. Sommige domeinproviders hebben naast het subdomein een punt (.) naast het subdomein nodig. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat je www. (met de punt) schrijft of zij kunnen je vragen om www te schrijven (zonder de punt).  Er kunnen andere opmaakvereisten zijn.
  5. Neem contact op met je domeinprovider en vraag hulp bij het maken van een CNAME- of A-record. Leg uit dat je probeert een CNAME of A-record te maken met deze instructies.

Problemen met het verbinden van je eCom shop

Als je 24 uur hebt gewacht en je domein nog steeds niet is verbonden:

1. Bekijk de instructies op deze pagina nog eens om te controleren of alle instellingen juist zijn ingesteld.
  2. Controleer of je A-records hebt in de DNS-instellingen van je domeinprovider:
    • A-records zijn een ander type DNS-record, gebruikt als methode om een aangepast domein te koppelen aan een andere website.
    • BELANGRIJK: Het verwijderen van A-records moet uiterst zorgvuldig gebeuren, omdat ervoor kan zorgen dat een belangrijke website uit de lucht is als het niet op de goede manier gebeurt. Afhankelijk van de instellingen van je domein heb je deze A-records misschien nodig. Verwijder ze niet totdat je zeker weet dat ze niet nodig zijn. Het is aanbevolen om, voordat je A-records verwijdert, het IP-adres noteert voor het geval dat je hetzelfde A-record nogmaals moet aanmaken. Het is ook aanbevolen om contact op te nemen met de partij die je domein oorspronkelijk installeerde en met je domeinprovider om uit te zoeken waarom deze A-records zijn aangemaakt.
    • Als je A-records hebt in je DNS-instellingen, kan het zijn dat deze je domein verwijzen naar een andere website en in conflict is met je CNAME-record. Dit kan ervoor zorgen dat je het domein niet kunt verbinden met eCom. Als je hebt gecontroleerd dat de A-records niet belangrijk zijn, of zijn verbonden met een site die je offline wilt halen, is het aan te raden om deze A-records te verwijderen.