Sessie 5 - verzenden en e-mails

Deze sessie bevat instructies voor het configureren van je verzendmethoden en e-mails.

1. Verzendmethoden configureren

Creëer een verzendmethode zodat je klanten het checkoutproces kunnen voltooien.

Voorwaarden

• Een verzendstrategie bepalen is behandeld in Sessie 1. Leer hoe je je verzendstrategie kunt kiezen door het artikel hier te lezen.

Je verzendopties configureren

1. Log in op je eCom shop en klik op Instellingen.
    2. Klik op Verzendmethoden in de kolom met de titel Shopinstellingen.
    3. Maak een handmatige verzendmethode aan of gebruik een integratie/app om de verzendmethoden aan je klanten aan te bieden.
    4. Doorloop de checkout en test om te controleren of je verzendmethoden juist zijn. Lees Je checkout testen om te leren hoe dit moet.

Klik hier voor meer informatie over het configureren van een verzending.

2. Inhoud van notificatie-e-mails bevestigen

Het controleren van de standaard notificatie-e-mails is optioneel. Acties in je eCom shop zullen notificatie-e-mails activeren, het kopen van een order door een klant. Je kunt in je eCom shop unieke merkontwikkeling toevoegen aan elke e-mail, of de e-mail standaard geconfigureerd laten.

Je notificatie-e-mails openen

1. Log in op je eCom-backoffice.
    2. Klik op Notificatie-e-mails in de kolom met de titel Website-instellingen.
    3. Klik op de titel van elke notificatie-e-mail om hem te openen en bekijk en bewerk de inhoud.

Klik hier voor meer informatie over notificatie-e-mails.

3. Je logo toevoegen aan e-mails en facturen

Voeg een logo toe om ervoor te zorgen dat je notificatie-e-mails en facturen je merk goed weergeven.

Voorwaarden

• Een bestand met je logo. Dit is oorspronkelijk behandeld in Sessie 1.

Je logo toevoegen

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.
    2. Klik op Bedrijf in de eerste kolom met de titel Algemeen.
    3. Klik op Nieuw uploaden, selecteer je logo en klik op Open.

Je hebt sessie 5 voltooid, begin hier aan sessie 6.