Aan de slag met C-series (Lightspeed eCommerce)

Welkom bij Lightspeed!

Volg onderstaand stappenplan om je C-series eCom shop efficiënt op gang te krijgen. Om een eCom shop te lanceren is een heldere strategie en toewijding nodig. Deze pagina gaat je hierbij helpen! Hier vind je meer informatie over de webinars, help artikelen, online training video's op Youtube en veelgestelde vragen.

1. De eerste stappen

Leer meer over de basis instellingen om te starten met C-series (Lightspeed eCommerce). Denk hierbij aan het toevoegen van producten, het aanmaken van een categorie structuur en het instellen van verzendmethoden en betaalproviders.

Bekijk de video hieronder.

eCom Webinar 1 - Producten, Verzendingen & Betalingen (NL)

2. Voorraad

Leer mee over hoe je producten in bulk kan toevoegen en bewerken binnen het systeem via een import. Ook leer je hoe je producten kan voorzien van voorraad en hoe je ervoor kan zorgen dat ze in de juiste categorie komen te staan.

Bekijk de video hieronder.

eCom Webinar 2 - Importeren (NL)

3. Laatste stappen & orders afhandelen

Als je op dit punt bent aangekomen heb je inmiddels de instellingen gedaan en de producten voorzien van informatie. Je bent nu klaar om te werken aan het design, de domeinnaam te koppelen en je eerste orders te ontvangen.

Bekijk de video hieronder.

eCom Webinar 3 - Laatste stappen & Orderafhandeling (NL)

Heb je moeite met het koppelen van het domein?
Klik op deze link voor de handleiding of schakel de telefonische hulp in van support via +31 (0)20 820 23 91

4. SEO & Conversie

In stap vier kom je alles te weten over het beter vindbaar maken van jouw webshop binnen Google en hoe je ervoor kunt zorgen dat de bezoekers sneller overgaan tot het doen van een aankoop.

Bekijk de video’s hieronder.

eCom Webinar 4 - SEO (NL)

eCom Webinar 5 - Conversie (NL)

5. Controle voor de lancering van de webshop

Boek je 1:1 sessie met een productspecialist om je voortgang te controleren zodat je zo snel mogelijk live kan gaan met je webshop en je laatste vragen kan stellen. Hieronder vind je de contactgegevens van het onboarding team om je sessie in te plannen.

6. Informatiebronnen