Privacyverzoeken voor backoffice-accounts beheren

Onder de privacywetgeving kan iedereen met een account in de eCom-backoffice een verzoek indienen om zijn/haar persoonsgegevens te ontvangen, aan te passen of te verwijderen. Vul een formulier in op ons Lightspeed Helpcentrum om hun gegevens- of verwijderingsaanvragen te beheren. Lightspeed verwerkt de aanvragen en informeert jou per e-mail wanneer deze verwerking voltooid is.

Voorwaarden

BELANGRIJK: Wees voorzichtig wanneer je deze werkzaamheden uitvoert.Persoonsgegevens aan de verkeerde partij verstrekken kan worden beschouwd als een datalek volgens de privacywetgeving. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van klantgegevens. Dit is permanent en kan niet teruggedraaid worden, dus zorg ervoor dat je deze gegevens in de toekomst niet nodig hebt voor juridische, belastings- of betalingsverwerkingsdoeleinden.

• Verifieer de identiteit van de persoon die de aanvraag doet.
  • Zoek de gegevens die je moet bewaren. Je moet bijvoorbeeld bepaalde gegevens bewaren voor de belasting of om wettelijke redenen.

Privacyverzoeken voor backoffice-accounts indienen

1. Klik in de rechterbovenhoek van het Lightspeed Helpcentrum op Stel een vraag.
  2. Selecteer Privacyverzoektype in het vervolgkeuzemenu.
  3. Voer je e-mailadres en naam in. Voer je telefoonnummer en het onderwerp van je verzoek in.
  4. Selecteer Privacyverzoektype in het vervolgkeuzemenu.
    1. Selecteer Recht van inzage om een kopie te krijgen van alle persoonlijke gegevens die we hebben.
    2. Selecteer Recht op rectificatie om je persoonlijke gegevens te bewerken.
    3. Selecteer Recht op gegevenswissing / vergetelheid om je gegevens te verwijderen.
  5. Voer een duidelijke en beknopte beschrijving in van waar je hulp bij nodig hebt.
  6. Voer je Account-ID of Shopnummer in. Je kunt dit vinden door te klikken op je naam linksboven in je eCom backoffice.
  7. Klik op Verzenden.

Meer informatie