Het merk (domein) van je winkel toevoegen aan je e-mails

Consistente branding op verschillende contactpunten, zoals displays in de winkel, online winkels, facturen en e-mails, schept vertrouwen bij de klant. Het gebruik van het domein van je winkel in je e-mails versterkt dit vertrouwen en creëert een eenduidige merkervaring, waardoor klanten naar je winkel willen terugkeren. Voor verkopers met gevestigde zakelijke e-mails vergroot het koppelen van het domein van je winkel de merkherkenning en helpt het voorkomen dat e-mails als spam worden gezien.

Inzicht in DMARC-authenticatie

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) speelt een cruciale rol in e-mailcommunicatie door de identiteit van de afzender te verifiëren, de bezorgbaarheid van e-mails te verbeteren en bescherming te bieden tegen spam en phishing-aanvallen. Dit zijn de voordelen van DMARC voor de e-mailconfiguratie van je winkel:

• Verifieert e-mails en bevestigt dat ze van je winkel afkomstig zijn.
  • Zorgt ervoor dat je e-mails de inbox van je klanten bereiken.
  • Voorkomt dat legitieme e-mails ten onrechte als spam worden gemarkeerd.

Lightspeed eCom vervangt algemene e-mailadressen door shop-emails@ecom.lightspeedhq.com om ervoor te zorgen dat e-mails aankomen en niet als spam worden gemarkeerd.

Voor domeinen en e-mailproviders die met DMARC te maken hebben, wordt alleen het afzenderadres aangepast. In alle uitgaande e-mails is de afzendernaam echter consequent de naam van je winkel. E-mails worden bijvoorbeeld weergegeven als afkomstig van: Mike’s Surf Store <shop-emails@ecom.lightspeedhq.com>.

Je domein aan je e-mailadres koppelen

Koppel je domein aan services zoals Gmail of Outlook met behulp van DNS-instellingen (domeinnaamsysteem) om professionele e-mailadressen aan te maken, zoals orders@jouwwinkel.com. Dit kan ervoor zorgen dat je e-mails er professioneler uitzien en verkleint de kans dat e-mails ten onrechte als spam worden gemarkeerd.

De stappen hiervoor kunnen per provider verschillen. Raadpleeg de documentatie van je domeinprovider voor nauwkeurige informatie over het koppelen en gebruiken van een e-mail via een aangepast domein.

Je e-mailadressen aan eCom toevoegen

Nadat je je e-mail aan je domeinprovider hebt gekoppeld, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen algemene en klantenservice-e-mailadressen voor je winkel:

• Algemeen e-mailadres: wordt gebruikt voor handmatige berichten zoals communicatie over orders, een voorbeeld hiervan is info@jouwwinkel.com.
  • Klantenservice-e-mailadres: ideaal voor geautomatiseerde communicatie zoals orderbevestigingen, een voorbeeld hiervan is orders@jouwwinkel.com.

Er verschijnt een bericht bij het toevoegen van je algemene en klantenservice-e-mailadressen als ze onder DMARC vallen.

1. Log in bij je Lightspeed eCom-backoffice.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Bedrijf onder Algemene instellingen.
  4. Voeg de e-mailadressen van je winkel toe onder Algemeen e-mailadres en Klantenservice-e-mailadres.
    • Als de juiste e-mailadressen al zijn toegevoegd voor je winkel, klik je op Eigendom verifiëren.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op Opslaan en verifiëren.
  6. Er worden bevestigings-e-mails verstuurd naar de adressen die je hebt toegevoegd.
  7. Open de bevestigings-e-mails.
  8. Klik op de links in de bevestigings-e-mails om je e-mailadressen te bevestigen.

DNS-instellingen van domeinprovider aanpassen

Na het valideren van je e-mailadressen is de laatste stap het updaten van de DNS-instellingen van je domein. Dit zorgt ervoor dat het e-mailsysteem van je domein volledig is geverifieerd en betrouwbaar e-mails verstuurt.

1. Log in bij je Lightspeed eCom-backoffice.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Bedrijf onder Algemene instellingen.
  4. Klik op Gedetailleerde instructies in de sectie E-mailadressen.
  5. De gedetailleerde instructies voor het updaten van de DNS-instellingen van je domein worden weergegeven.
  6. Update de naamserveradressen en DMARC-records op de website van je domeinprovider.
    • Raadpleeg de documentatie van je domeinprovider voor nauwkeurige instructies over het beheren van je DNS-records.