Migratie van Google Universal Analytics naar Google Analytics 4

We hebben onlangs een webinar over verschillende Google Tools gegeven, bekijk de recording en de presentatie. In deze webinar worden de onderstaande stappen doorgenomen door één van onze support specialisten.

Vanaf 1 juli 2023 zal Google Universal Analytics niet langer gegevens verwerken en alle gebruikers upgraden naar Google Analytics 4 (GA4). Deze nieuwe functie is ontworpen om je te blijven helpen bij het verzamelen van verbeterde gegevens over je klanten en om deze op een efficiënte en doeltreffende manier te analyseren. Je kunt op ieder moment, tot 1 juli, naar GA4 migreren. Om een goede start te maken, helpt dit artikel je om naar GA4 te migreren en met deze nieuwe functie vertrouwd te raken.

Aan de slag

Om te kunnen beginnen met de migratie, moet je:

• een bestaande Google Universal Analytics-account hebben;
  • beheerder of bewerker zijn van je Google Universal Analytics-account.

Een Google Analytics 4-property aanmaken

1. Ga naar je bestaande Universal Analytics-account.
  2. Klik in het hoofdmenu op Beheerder. Universal-Analytics-admin.png
  3. Klik in de kolom Property op Installatieassistent voor GA4.Setup-assistant.png
  4. Klik op Aan de slag onder Ik wil een nieuwe Google Analytics 4-property maken. get-started.png
  5. Klik op Maken en doorgaan in het pop-upvenster waarin de installatieassistent wordt uitgelegd. create-continue.png
  6. Klik op Go to your GA4 property (Ga naar uw GA4-property) nu je je property's van Universal Analytics succesvol hebt aangemaakt voor GA4. Go-to-property.png

Je metings-ID vinden in Google Analytics 4

1. Klik op Beheerder in het hoofdmenu van Google Analytics 4. Admin-2.png
  2. Klik op Gegevensstreams onder Property. data-stream.png
  3. Je ziet vervolgens je winkelinformatie. Klik op het >-pijltje om de details van je webstream uit te vouwen.Arrow-expand.png
  4. Selecteer je metings-ID onder Metings-ID, klik op je rechtermuisknop en selecteer Kopiëren. Of klik op het rechthoekige pictogram om je metings-ID te kopiëren. Je hebt deze nodig voor de volgende stappen.measurement.png

GA4 verbinden met de eCom-backoffice

1. Log in bij je eCom-backoffice.
  2. Klik in het linker menu op Instellingen.
  3. Selecteer in de kolom Website-instellingen Webstatistieken.
  4. Klik op Google Analytics 4 instellen. Google-analytics-4.png
  5. Zet de status op Aan en voer je metings-ID in. Status-measurement-google-analytics-4.png
  6. Klik op Opslaan.Save-google-analytics-4.png

Je bent klaar! Je kunt nu Google Analytics 4 gebruiken!

Wat nu?

Volg de instructies van de assistent voor QA4.

De GA4-assistent maakt je wegwijs in GA4 door je bestaande analyserapporten in nieuwe property's te tonen, zo kun je je bestaande property's naast je nieuwe property's bekijken. De assistent laat je ook de nieuwe functies van Google Analytics 4 zien.