Regionale belastingoverschrijvingen aanmaken

Afhankelijk van de regio van je klant kun je de normale btw-tarieven (belasting toegevoegde waarde) overschrijven. Btw-tarieven in eCom beïnvloeden producten, betalingen en verzendmethoden. Overweeg deze punten, afhankelijk van de locatie van je eCom-winkel en je klanten:

• Binnen de EU: Je kunt besluiten om overschrijvingen aan te maken om de tarieven voor andere landen binnen de EU aan te passen of om belasting te heffen voor klanten uit andere landen. Dit kan nodig zijn wanneer je omzet hoger is dan de drempelwaarde van een ander land.
  • Buiten de EU:  Je kunt overschrijvingen aanmaken om belasting te heffen voor klanten uit andere landen. Je komt bijvoorbeeld uit Australië, het VK, Zwitserland, Mexico, enz.
  • Canada of de Verenigde Staten: Je hebt verschillende belastingkenmerken. Overschrijfinstructies voor jouw regio zijn beschikbaar in Belastingen inschakelen - VS of Canada.
  • Verzenden naar het VK - Als je een overschrijving voor het VK aanmaakt, lees dan over het overschrijven van orders uit het VK.

Voorwaarden

Instructies

1. Selecteer Instellingen in de eCom-beheerder.
  2. Selecteer Belastingen in de kolom Betaalinstellingen.
  3. Selecteer Wijzigen naast het btw-tarief dat je wilt overschrijven.
  4. Selecteer Regionaal belastingtarief toevoegen.
  5. Stel de overschrijving in:
    • Land – Selecteer het land waar belastingen moeten worden betaald.
    • Regio – Selecteer optioneel een regio.
      OPMERKING: Je hoeft deze optie alleen te wijzigen als de belasting van een provincie/staat verschilt van de belasting van het land.
    • Belastingnaam – Voer een naam in waarop de overschrijving van toepassing is, zoals Btw.
    • Belastingtarief – Voer het betreffende belastingtarief in voor het land waarvoor de drempelwaarde bereikt is.
    • Soort belasting – Selecteer Met Federal Tax combineren of Federal Tax vervangen. Kies je voor combineren, dan wordt het standaardtarief met de overschrijving gecombineerd. Kies je voor vervangen, dan wordt enkel het tarief van de overschrijving gebruikt.
  6. Klik op Opslaan om de belastingoverschrijving toe te voegen. Het belastingtarief dat je hebt ingesteld, wordt nu toegepast op alle nieuwe orders uit die regio.

Drempelwaarden

Om te bepalen of je verplicht bent belasting te heffen voor klanten buiten het thuisland van je eCom shop, moet je drempelwaarden gebruiken. Je kunt de drempelwaarde van een land achterhalen door contact op te nemen met de belastingdienst van een land. Die stelt de drempel in wanneer je het btw-tarief voor dat land in rekening moet brengen.

Je moet bijvoorbeeld het btw-tarief van een land in rekening brengen wanneer de jaarlijkse omzet de drempelwaarde van een land overschrijdt voor orders van:

• Klanten of ondernemers die geen belastingaangifte doen
  • Organisaties die wettelijk niet als ondernemer zijn geclassificeerd

Orders uit het VK overschrijven

eCom is ontworpen om automatisch btw in rekening te brengen voor orders van klanten in het Verenigd Koninkrijk (VK). Als je een regionale overschrijving voor het VK aanmaakt, wordt het btw-tarief in je overschrijving op alle orders afgedwongen, ongeacht het orderbedrag. eCom zal niet langer automatisch bepalen over welke orders uit het VK belasting moet worden geheven.