API-sleutels aanmaken

Als jij of je ontwikkelaar toegang willen tot je account via de API, kun je een API-sleutel en -geheim aanmaken in de backoffice. Je kunt hiervoor ook de toestemmingen instellen. Zo doe je dit:

1. Ga naar InstellingenShopinstellingen > Developers.
  2. Selecteer Nieuwe API-sleutel.
  3. Voer een naam in voor de API-sleutel (bijv. de naam van de integratie of van je ontwikkelaar).
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Selecteer onder INSTELLINGEN de schakelaar om de API-sleutel in te schakelen.
  6. Selecteer de selectievakjes van de toestemmingen die je wilt verlenen.
  7. Selecteer Opslaan. De API-sleutel wordt weergegeven onder DETAILS.
  8. Selecteer Weergeven om het API-geheim weer te geven.

Je hebt nu een API-sleutel aangemaakt en de toestemmingen ingesteld. Je kunt de API-sleutel en het -geheim kopiëren en aan je ontwikkelaar verstrekken. Je kunt ze ook zelf gebruiken om toegang te krijgen tot je account via de API.

Wat nu?