De cadeaubonfunctie aan de code van je thema toevoegen

Wanneer je de code voor je thema hebt ontgrendeld en wijzigingen aanbrengt, moet je mogelijk de cadeaubonfunctie toevoegen. Je kunt de cadeaubonfunctie zonder wijzigingen aan de code toevoegen door cadeaubonnen toe te voegen als menuoptie.

Let op: deze stappen zijn bedoeld voor geavanceerde gebruikers.
Als je zelf geen ervaring hebt met code en programmeren raden we sterk aan hiervoor een maatwerkpartner in de hand te nemen.
Support kan je niet ondersteunen bij aanpassingen die je hebt gemaakt in de code van je thema.

Fragment menu-item

Voor het menu-item in de navigatie.

Je kunt dit fragment opnemen in een code die is ingevoerd in de navigatiebalk in de themaeditor.

{% if shop.sells_gift_cards_online %}
<li class="item{% if template == 'pages/giftcard.rain' %} active{% endif %}">
<a class="itemLink" href="{{ 'buy-gift-card' | url }}" title="{{ 'Gift cards' | t }}">{{ 'Gift cards' | t }}</a>
</li>
{% endif %}

Fragment winkelwagenpagina

Geeft een cadeaubonveld weer op de winkelwagenpagina boven de knop Kopen. Het veld kan door klanten worden gebruikt om een cadeaubon te verzilveren.

{% if cart.omni_gift_card.is_active %}
{% include 'blocks/giftcard-check-modal.rain' %}
<div class="gui-block gui-div-cart-discount" role="region" aria-labelledby="cart-block-discount-codes-title">
<div class="gui-block-title" id="cart-block-gift-card-codes-title">
<strong>{{ 'Gift card' | t }}</strong>
</div>
<div class="gui-block-content">
<form id="gui-form-gift-card" action="{{ 'cart/setGiftCard' | url }}" method="post">
<div class="gui-form">
<table>
<tr>
<td>
<div class="gui-input">
<input id="gui-form-code" type="text" name="code" value="" placeholder="{{ 'Enter gift card code' | t }}" aria-labelledby="cart-block-gift-card-codes-title" />
</div>
</td>
<td width="10">&nbsp;</td>
<td width="1">
<a href="javascript:;" role="button" onclick="guiCartUpdate($('#gui-form-gift-card'))" class="gui-button-small" title="{{ 'Apply' | t }}">
{{ 'Apply' | t }}
</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td><em></em></td>
</tr>
</table>
</div>
</form>
<div class="gui-div-giftcard-check-balance">
<p class="giftcard-check-balance">
<span class="glyphicon glyphicon-gift" /></span><a id="giftcard-modal-open">
{{'Check gift card balance' | t}}</a>
</p>
</div>
</div>
</div>
{% endif %}

Fragmenten winkelwagenpagina

Er is een nieuwe eigenschap toegevoegd aan het object cart.products.## met de naam is_gift_card.   Zorg dat je, in de productentabel op de winkelwagenpagina, per kolom de volgende wijzigingen toevoegt:

Afbeeldingenkolom

Verwijder de link naar de productpagina in de afbeelding. De afbeeldingsbron staat in product.image.

{% if product.is_gift_card == true %}
{{ product.fulltitle }}
{% else %}
Je normale productafbeeldingscode
{% endif %}

Kolom met productbeschrijving

Verwijder de link naar de productpagina in de productbeschrijving.

{% if product.is_gift_card == true %}
{{- product.fulltitle -}}
{% else %}
Je normale productbeschrijving met de link naar de productpagina
{% endif %}

Kolom met hoeveelheid

Schakel de mogelijkheid om de hoeveelheid te verhogen of verlagen uit.

{% if product.is_gift_card == true %}
{{ product.quantity }}
{% else %}
Je normale veld met de hoeveelheid
{% endif %}

Kolom met acties

Wijzig de link om het cadeaubonproduct te verwijderen.

{% if product.is_gift_card == true %}
<a href="{{ ('cart/deleteGiftCardProduct/' ~ product.qid) | url }}" class="gui-action gui-action-delete" title="{{ 'Remove' | t }}">
{{ 'Remove' | t }}
</a>
{% else %}
<a href="{{ ('cart/delete/' ~ product.qid) | url }}" class="gui-action gui-action-delete" title="{{ 'Remove' | t }}">
{{ 'Remove' | t }}
</a>
{% endif %}