Cadeaubonnen aanpassen

Klanten kunnen specifieke details toevoegen aan cadeaubonnen tijdens de checkout, zoals hun naam, de naam van de ontvanger en een gepersonaliseerd bericht. Dit maakt cadeaubonnen nog leuker. Je kunt ook aangepaste afbeeldingen toevoegen die klanten kunnen selecteren wanneer ze een cadeaubon versturen, om je merk zichtbaarder te maken en de klantervaring nog meer te personaliseren.

Gepersonaliseerde velden

Je klanten kunnen cadeaubonnen personaliseren tijdens checkout. Voordat klanten een bon aan de winkelwagen toevoegen, moeten de naam en het e-mailadres van de ontvanger en de naam van de afzender worden ingevuld. Er kan ook een optioneel bericht worden toegevoegd.

Verkoopscherm voor cadeaubonnen met velden om gepersonaliseerde informatie in te vullen.

Aangepaste afbeeldingen

Naast een selectie stockafbeeldingen kun je ook aangepaste afbeeldingen toevoegen die je klanten tijdens checkout kunnen selecteren. Zo kun je de zichtbaarheid van je merk beter beheersen en je klanten meer opties bieden voor een gepersonaliseerde ervaring.

Aangepaste afbeeldingen toevoegen

Zorg ervoor dat afbeeldingen die je aan de bibliotheek toevoegt, aan de volgende specificaties voldoen:

• Bestandsgrootte: Maximaal 1 MB per afbeelding.
  • Bestandstype: JPG-, PNG- of JPEG-bestand.
  • Beeldverhouding: De exacte afmeting voor afbeeldingen is 714 x 516 px, maar een verhouding van 4:3 zal over het algemeen correct worden weergegeven.
  • Aantal: Je kunt maximaal tien aangepaste afbeeldingen tegelijk in de bibliotheek hebben. Zowel weergegeven als verborgen afbeeldingen worden meegerekend voor dit totaal, stockafbeeldingen worden niet meegerekend.

Aangepaste afbeeldingen aan de bibliotheek toevoegen:

1. Navigeer naar Klanten > Cadeaubonnen.
  2. Klik op Cadeauboninstellingen.
  3. Scrol naar het onderdeel Cadeaubonontwerpen.
  4. Je kunt afbeeldingen toevoegen door ze te verslepen of door de mappen van je computer te bladeren. De afbeelding wordt vervolgens automatisch standaard weergegeven op de eerste positie. Als je meer dan één afbeelding tegelijk uploadt, wordt de laatst geüploade afbeelding als standaardafbeelding gebruikt. Cadeaubonontwerpgedeelte waarin de optie om een aangepaste afbeelding toe te voegen is gemarkeerd.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Aangezien wijzigingen in realtime worden weergegeven in de eCom-winkel, worden wijzigingen in afbeeldingen niet automatisch opgeslagen. Je moet deze wijzigingen handmatig opslaan.

De zichtbaarheid van aangepaste afbeeldingen beheren

Aangezien zowel aangepaste als stockafbeeldingen verborgen kunnen worden, kun je de checkout voor cadeaubonnen afstemmen op het seizoen. Afbeeldingen voor specifieke feestdagen, seizoenen of acties kunnen worden verborgen wanneer ze niet meer relevant zijn en op een later moment weer zichtbaar worden gemaakt.

1. Navigeer naar Klanten > Cadeaubonnen.
  2. Klik op Cadeauboninstellingen.
  3. Scrol naar het onderdeel Cadeaubonontwerpen.
  4. Beweeg de muis over een afbeelding totdat het pictogram Verbergen/weergeven zichtbaar wordt. Cadeaubonontwerpgedeelte met het pictogram verbergen/weergeven weergegeven op een aangepaste afbeelding.
  5. Klik op het pictogram om de afbeelding te verplaatsen naar het gedeelte Verborgen ontwerpen. Deze afbeeldingen worden niet aan de klant getoond, maar blijven in de bibliotheek staan. Om een afbeelding weer zichtbaar te maken, klik je op het pictogram Verbergen/weergeven op een verborgen afbeelding.Gedeelte Verborgen ontwerpen met het pictogram verbergen/weergeven weergegeven op een aangepaste afbeelding.
  6. Klik op Opslaan.

Je kunt aangepaste afbeeldingen die je hebt geüpload naar de bibliotheek verwijderen door op het prullenbakpictogram op de afbeelding te klikken. Stockafbeeldingen kunnen niet worden verwijderd, maar wel worden verborgen in de weergave voor klanten.

Een standaardafbeelding instellen

De standaardafbeelding is de eerste stock- of aangepaste afbeelding waaruit klanten kunnen kiezen wanneer ze een cadeaubon aanpassen. De eerste afbeelding in de bibliotheek met afbeeldingen, over het algemeen de afbeelding die het laatst is toegevoegd, wordt aangemerkt als standaardafbeelding. Om de standaardafbeelding te wijzigen, klik je op een afbeelding en versleep je deze vanuit de bibliotheek naar de eerste positie in de rij.