Het Dashboard van een order [NB]

Bij SHOP > Orders komen al uw orders binnen. Om een order te openen, hoeft u alleen maar op de order te klikken. U komt automatisch uit op het Dashboard van de order, waar u een overzicht van de order vindt.

Het order dashboard is onderverdeeld in verschillende vakken.

Algemene informatie

Bovenaan het scherm vindt u de algemene informatie van de order. Van links naar rechts vindt u de status, datum en tijd waarop de order geplaatst is, het ordernummer en het totale orderbedrag.

Blokken aan de linkerkant van het scherm

PRODUCTS

Direct onder de algemene informatie vindt u het blok Product. Dit is een overzicht van de producten die besteld zijn. U kunt in de kolom Stock in een oogopslag zien of het product nog op voorraad is of opnieuw besteld moet worden. Heeft de voorraad een oranje kleur, dan heeft is de voorraad gelijk of onder de Notify below waarde die u heeft aangegeven bij het product. Klik op het product om naar de bewerkpagina te gaan van het product.

Onder Products vindt u verder waar het totale orderbedrag uit is opgemaakt en kunt u een retour aanmaken.

PAYMENT
In het blok Payment kunt u zien welke betaalmethode de klant heeft gebruikt. Verder komt in dit vak komt de factuur te staan. Facturen worden direct aangemaakt bij de bestelling. Indien u dit liever handmatig doet, of pas nadat de factuur betaald is, gaat u naar SYSTEM > Settings > GENERAL SETTINGS > Administration en stelt u in wanneer de factuur aangemaakt moet worden.

U kunt de order op betaald zetten door op Mark as paid te klikken. Indien de klant direct betaald heeft, bijvoorbeeld via iDEAL, dan zult u hier de knop Mark as not paid zien staan, waar u op zou kunnen klikken wanneer de betaling niet goed door u wordt ontvangen.

Rechtsboven de factuur vindt u 2 grijze links, Edit en Print. Als u op Print klikt, maakt het systeem een PDF-bestand aan van alle facturen die staan in het blok Payment. Klik op Edit om de status van de factuur aan te passen, de levertijd aanpassen, de factuur te printen of de factuur opnieuw te sturen naar de klant.

Door te klikken op Add credit memo kunt u een credit factuur aanmaken. Er opent een pop-upvenster waarin u de producten kunt selecteren die u wilt crediteren. Het is niet mogelijk om een specifiek bedrag te crediteren.

SHIPPING
In het blok Shipping kunt u zien voor welke verzendmethode de klant gekozen heeft en de bijbehorende pakbon. U kunt de order op verzonden zetten door op Mark as shipped te klikken. Dit kunt u weer terugdraaien door op Mark as not shipped te klikken.

Rechtsboven de pakbon vindt u 2 grijze links, Edit en Print. Als u op Print packing slips klikt, maakt het systeem een PDF-bestand aan van alle pakbonnen die staan in het blok Shipping. Klikt u op Print, dan wordt er een PDF-bestand aangemaakt van deze specifieke pakbon. Klik op Edit om de status van de pakbon aan te passen of de pakbon te cancelen, een track & trace code in te vullen of de pakbon te printen.

Wanneer klanten niet tevreden zijn over het product, is er een periode waarin zij het product terug kunnen sturen. Deze retourzendingen kunnen aangemaakt worden door de klant of door u door op Create return in het blok Products te klikken. In het vak Returns vindt u een overzicht van alle retouren bij deze order. Klik op het retournummer om retour aan te passen.

HISTORY

Onder history vindt u voorgaande handelingen die zijn verricht voor de order, zoals het aanmaken van de factuur. Nieuwe handelingen worden onderaan geplaatst.

Blokken aan de rechterkant van het scherm

KLANTGEGEVENS

Rechts naast het blok Products vindt u de klantgegevens. Via Notify customer kunt u een bericht sturen naar de klant. Het bericht wordt toegevoegd aan de automatische e-mail Klant inlichten die te vinden is bij SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > Notificaton emails. Klik op Edit customer om alle informatie over de klant te bekijken en aan te passen.

CANCEL ORDER

Onder de klantgegevens kunt u de order annuleren. Na het cancelen van de order wordt:

• de pakbon gecanceld
  • de factuur gecrediteerd
  • de voorraad van ieder product bijgewerkt
  • de klant geïnformeerd indien u daarvoor gekozen heeft
Let op! Dit kan niet teruggedraaid worden.

NOTES

Een note is een kort bericht aan uzelf of aan een andere gebruiker (bijvoorbeeld een collega). Deze note is niet te zien door de klant.

REMARKS BY CUSTOMER

In de laatste stap van de checkout van uw webwinkel kunnen opmerkingen geplaatst worden door uw klanten. Deze opmerking vindt u onder Remarks by customer.

Navigatieknoppen

In de navigatie bovenaan het scherm vindt u de knop More. Onder dit drop-downmenu vindt u nog een aantal functionaliteiten.

HOLD
Zet de order tijdelijk op Hold. Het is niet mogelijk om een factuur en pakbon aan te maken als de order op Hold staat. Zet de status weer terug door op Unhold te klikken.

Let op! Order met de status Complete kunnen niet op Hold gezet worden.

DUPLICATE
Kopieer de order door op Duplicate te klikken. Er wordt een quote aangemaakt waarin de volgende opties overgenomen worden van de order:

• De producten
  • De klant
  • De betaalmethode
  • De verzendmethode
  • De klant

Deze quote kunt u aanpassen en omzetten naar een order.

EDIT STATUS

Voeg een custom order status toe aan de order. U dient deze eerst aan te maken onder SYSTEM > Settings > SHOP SETTINGS > Workflow.

SEND REMINDER
Stuur de klant een betaalherinnering. Let op! Vergeet niet de email te schrijven voor de betaalherinnering. Dit kunt u doen bij SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > Notification emails via het linker menu van de backoffice.