Facturen beheren

Je kunt je facturen beheren door in je eCom-backoffice te navigeren naar Orders >Facturen. Je facturen zijn standaard gesorteerd op de datum waarop ze zijn toegevoegd, maar je kunt ze filteren op betaalstatus, betaaldatum en artikelen met verlegde btw. Je kunt ook zoeken naar een factuur op klantnaam.

Als een factuur eenmaal is gegenereerd, kunnen producten en klantinformatie niet meer worden bewerkt. Als de informatie op een factuur onjuist is, kun je een offerte maken met de juiste informatie en een nieuwe factuur genereren.

Facturen exporteren

Je kunt facturen exporteren door te klikken op de Exporteren-knop in de rechterbovenhoek of door je facturen in de lijst te selecteren en .CSV exporterente kiezen in het bulkactiemenu. De backoffice zal de facturen automatisch naar je computer downloaden, of je kunt ze in de backoffice vinden door te navigeren naar  Tools>Exports.

Een factuur beheren

1. Voor het beheren van een factuur in je eCom-backoffice, navigeer je naar Orders > Facturen.
  2. Vind de factuur en klik op het factuurnummer om deze te openen. Je kunt een factuur printen of opnieuw verzenden of de betaalstatus en levertijd van de factuur bewerken. Je kunt tevens de klant informeren dat de order is ontvangen.
  3. Selecteer Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Status

Je kunt een factuur markeren als betaald nadat je geverifieerd hebt dat de betaling is ontvangen. Voor een standaard factuur kun je de status wijzigen van Niet betaald naar Betaald. Als een creditnota verwerkt is, kun je de status instellen opBetaald of Niet betaald.

Klant informeren Als je op deze knop klikt, zal eCom onmiddellijk een e-mail sturen naar het e-mailadres van de klant in het bestand.
Levertijd

Gebruik dit veld om de klanten op de hoogte te houden over de levertijden. Lees ons artikel over levertijden voor meer informatie.