Cache legen [NB]

De cache is het geheugen wat gereserveerd wordt om de meest opgevraagde informatie, bestanden of pagina's op te slaan, zodat deze niet iedere keer opnieuw geladen hoeven te worden en dus sneller aan gebruikers kunnen worden getoond.

Als u via de backoffice wijzigingen in uw webwinkel doorvoert, kan het zijn dat de pagina('s) waarop ze betrekking hebben via de cache word(t)(en) opgeroepen en u dus niet recente aanpassingen te zien krijgt. Ververs dan de betreffende pagina in uw browser (F5 in Windows, cmd + R voor de Mac), of leeg uw cache en open de pagina opnieuw. Als het gaat om wijzigingen/updates die via Lightspeed worden doorgevoerd, gebruik dan de laatste optie om er zeker van te zijn dat u niets mist.

Mac

FIREFOX

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Selecteer Geavanceerd in het linker menu van het paneel.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik rechts naar Gebufferde webinhoud op Nu wissen om de cache te legen.

CHROME

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Selecteer Geschiedenis
  3. Klik op Browsergegevens wissen
  4. Er opent een nieuw scherm met daarin een dialoog. Vink de vakjes aan van de informatie die u wilt verwijderen. Het gaat nu vooral om de Gecachte afbeeldingen en bestanden, vergeet deze dus niet.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Wij raden aan dit vanaf het eerste gebruik te doen.
  6. Klik op Browsergegevens wissen.

SAFARI

1. Klik rechtsboven op Safari
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Er opent een nieuw scherm. Klik in dit scherm op Privacy.
  4. Selecteer Verwijder alle webgegevens.
  5. Klik op Verwijder nu om de cache te verwijderen.

Windows

INTERNET EXPLORER

1. Klik op de werkbalk van de browser op het tandwiel pictogram rechtsboven.
  2. Klik op Veiligheid
  3. Klik op Browsergeschiedenis verwijderen.
  4. Vink de vakjes aan van de informatie die u wilt verwijderen. Het gaat nu vooral om de Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden, vergeet deze dus niet.
  5. Klik op verwijderen.

FIREFOX

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Selecteer Geavanceerd in het linker menu van het paneel.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik rechts naar Gebufferde webinhoud op Nu wissen om de cache te legen.

CHROME

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Selecteer Geschiedenis
  3. Klik op Browsergegevens wissen
  4. Er opent een nieuw scherm met daarin een dialoog. Vink de vakjes aan van de informatie die u wilt verwijderen. Het gaat nu vooral om de Gecachte afbeeldingen en bestanden, vergeet deze dus niet.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Wij raden aan dit vanaf het eerste gebruik te doen.
  6. Klik op Browsergegevens wissen.

SAFARI

1. Klik op de werkbalk van de browser op de instellingen rechtsboven
  2. Klik op Safari opnieuw instellen. Er opent een nieuw scherm.
  3. In dit scherm kunt u alles aanvinken wat u wilt verwijderen. Om de cache te legen dient u in ieder geval “Verwijder alle webgegevens” aan te vinken.
  4. Klik op Opnieuw instellen om de cache te legen.