Klant bewerken [NB]

Als klanten een order plaatsen in uw webwinkel, wordt er automatisch een account aangemaakt (ook als een klant als gast bestelt). Onder WINKEL > Klanten vindt u een overzicht van al uw klanten.

U kunt alleen verwijderen als er nog geen order aan de klant verbonden is. Dit kunt u doen door WINKEL > Klanten op de klant te klikken die u wilt bewerken. Vervolgens rechts bovenin op Wijzig te klikken.

En hier na helemaal links onderaan de bewerkingspagina te klikken op Klant verwijderen.

Nieuwe klant aanmaken in de backoffice

U kunt ook handmatig een account voor uw klanten aanmaken. Dit kunt u doen door in het overzicht bovenaan uw scherm op Klant toevoegen te klikken. U wordt doorgestuurd naar een pagina waar u alle gegevens van de klant kunt invoeren (zie hieronder bij kop Gegevenspagina voor meer informatie). Klik rechts bovenin het scherm op Opslaan om de klant aan te maken. U kunt de klant een wachtwoord sturen door in het overzicht van de klant op Wachtwoord verzenden the klikken.

Klantgegevens bewerken

Op de gegevenspagina kunt u de NAW-gegevens van uw klanten aanpassen.

1. Ga naar WINKEL > Klanten via het linker menu van de backoffice.
  2. Klik op een klant die u wilt bewerken
  3. U komt terecht op de overzichtpagina van de klant. Klik rechts bovenin het scherm op Edit om een klant te bewerken om de gegevens te bewerken.

PERSONAL INFORMATION

• Voornaam - de voornaam van de klant.
  • Tussenvoegsel -  bijv. van der/de/van/van de.
  • Achternaam - de achternaam van de klant excl. tussenvoegsels.
  • Email-adres - het e-mailadres van de klant.

CONTACT INFORMATIE

• Telefoonnummer - telefoonnummer van een vaste lijn.
  • Mobiel telefoonnummer - telefoonnummer van mobiele telefoon.
  • Taal - de taal waarin de klant zich geregistreerd heeft of een order in geplaatst heeft. Dit is verbonden aan de talen die u in uw webwinkel heeft toegevoegd onder SYSTEEM > Instellingen > SHOPINSTELLINGEN > Internationalisatie.
  • Geslacht - het geslacht van de klant.
  • Geboortedatum - de geboortedatum van de klant.
  • Klant geeft toestemming om marketing via e-mail te ontvangen - deze optie staat aangevinkt als de klant de nieuwsbriefaanmelding heeft geaccepteerd.

TYPE KLANT

• Type klant - vink aan of de klant een zakelijker klant (business) is of consument(personal). Dit kan de klant ook zelf aangeven in de checkout en bij registratie.

BEDRIJFSGEGEVENS

• Bedrijfsnaam - bedrijfsnaam van de klant
  • Burgerservicenummer - het burgerservicenummer van de klant
  • KvK-nummer - kamer van koophandel nummer van de klant
  • BTW-nummer - BTW nummer van de klant

FACTUURADRES

• Ter attentie van - naam van de klant
  • Adres, Huisnummer & Toevoeging - de straatnaam en het huisnummer van de klant
  • Postcode & Stad - de postcode en woonplaats van de klant.
  • Regio - de provincie en het land van de klant.
  • Gebruiken als verzendadres - deze optie staat aangevinkt als de factuur- en verzendadres hetzelfde zijn.

Notes

Hier kunt u informatie schrijven over de klant. Klanten kunnen deze informatie niet lezen.