Klant bewerken [NB]

Als klanten een order plaatsen in uw webwinkel, wordt er automatisch een account aangemaakt (ook als een klant als gast bestelt). Onder SHOP > Customers vindt u een overzicht van al uw klanten.

U kunt alleen verwijderen als er nog geen order aan de klant verbonden is. Dit kunt u doen door SHOP > Customers op de klant te klikken die u wilt bewerken. Vervolgens rechts bovenin op Edit te klikken en helemaal links onderaan de bewerkingspagina te klikken op Delete this customer.

Nieuwe klant aanmaken in de backoffice

U kunt ook handmatig een account voor uw klanten aanmaken. Dit kunt u doen door in het overzicht bovenaan uw scherm op Add a customer te klikken. U wordt doorgestuurd naar een pagina waar u alle gegevens van de klant kunt invoeren (zie hieronder bij kop Gegevenspagina voor meer informatie). Klik rechts bovenin het scherm op Save om de klant aan te maken. U kunt de klant een wachtwoord sturen door in het overzicht van de klant op Send password the klikken.

Klantgegevens bewerken

Op de gegevenspagina kunt u de NAW-gegevens van uw klanten aanpassen.

1. Ga naar SHOP > Customers via het linker menu van de backoffice.
  2. Klik op een klant die u wilt bewerken
  3. U komt terecht op de overzichtpagina van de klant. Klik rechts bovenin het scherm op Edit om een klant te bewerken om de gegevens te bewerken.

PERSONAL INFORMATION

• First name - de voornaam van de klant.
  • Addition -  bijv. van der/de/van/van de.
  • Last name - de achternaam van de klant excl. tussenvoegsels.
  • Email address - het e-mailadres van de klant.

CONTACT INFORMATION

• Phone number - telefoonnummer van een vaste lijn.
  • Mobile phone number - telefoonnummer van mobiele telefoon.
  • Language - de taal waarin de klant zich geregistreerd heeft of een order in geplaatst heeft. Dit is verbonden aan de talen die u in uw webwinkel heeft toegevoegd onder SYSTEM > Settings > SHOP SETTINGS > Shop country.
  • Gender - het geslacht van de klant.
  • Date of birth - de geboortedatum van de klant.
  • Customer allows receiving marketing - deze optie staat aangevinkt als de klant de nieuwsbriefaanmelding heeft geaccepteerd.

CUSTOMER TYPE

• Customer Type - vink aan of de klant een zakelijker klant (business) is of consument(personal). Dit kan de klant ook zelf aangeven in de checkout en bij registratie.

COMPANY INFORMATION

• Bedrijfsnaam - bedrijfsnaam van de klant
  • Burgerservicenummer - het burgerservicenummer van de klant
  • KvK-nummer - kamer van koophandel nummer van de klant
  • BTW-nummer - BTW nummer van de klant

BILLING ADDRESS

• For the attention of - naam van de klant
  • Address 1, Number & Extension- de straatnaam en het huisnummer van de klant
  • Zipcode & City - de postcode en woonplaats van de klant.
  • Region - de provincie en het land van de klant.
  • Use as shipping address - deze optie staat aangevinkt als de factuur- en verzendadres hetzelfde zijn.

Notes

Hier kunt u informatie schrijven over de klant. Klanten kunnen deze informatie niet lezen.