Lightspeed eCom Apps

Met Apps uit onze App store kun je jouw ecom shop koppelen aan andere software zoals boekhoud-, e-mailmarketing- en fulfilmentpakketten. De apps die hier worden aangeboden zijn koppelingen tussen de webshop en de externe software en worden gebouwd door partners van Lightspeed. De prijs van de koppeling varieert en is afhankelijk van de complexiteit. Ga via het linker menu van de backoffice naar Apps.

OPMERKING: Wanneer je de app installeert, wordt je om inloggegevens gevraagd. Alleen eCom-gebruikers met volledige rechten hebben toestemming om een app te installeren. Klik hier voor meer informatie over het beheren van gebruikersrechten

De Appstore

Gebruik het zoekveld rechts bovenin het scherm om te zoeken naar een specifieke app. Be jeop zoek naar apps voor een bepaald doel? Kijk dan tussen de apps van de 4 goal pagina's: Meer bezoekers, hogere conversies, meer klantenbinding en Efficiënt shop management. Daar onder vind je een overzicht van alle appcategorieën.

Wi je op de hoogte blijven van de laatste apps? Neem dan een kijkje bij Nieuwe apps. Deze zijn te vinden op de hoofdpagina, maar ook per categorie.

App installeren

1. Klik op de app die je wilt installeren. Let op! Sommige apps vereisen een contract bij de desbetreffende partij voor je gebruik kunt maken van de app.
  2. Klik rechts bovenin het scherm op Installeer app.

3. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je dient in te loggen met je Lightspeed eCom inloggegevens. Let op: voor Omni-gebruikers kan het wachtwoord verschillen van je Lightspeed Retail account. Klik op Next.

4. Accepteer vervolgens de Algemene voorwaarden. Klik hiervoor op Grand access
  5. De app is nu geïnstalleerd en kan gebruikt gaan worden. De app kosten zullen meegenomen worden op je maandelijkse factuur van Lightspeed.

Aangekochte apps

Ga via het linker menu van de backoffice naar Apps > Aangekochte apps. Hier vind je een overzicht van apps die je hebt aangeschaft. Betalingen voor apps vinden maandelijks plaats. Apps/thema's worden voor minimaal 1 maand aangeschaft, afgerond op hele maanden en zijn maandelijks opzegbaar. In onderstaande tabel is de betekenis van verschillende statussen omschreven.

• Geïnstalleerd - app/thema is geïnstalleerd en wordt mogelijk gefactureerd.
  • Geannuleerd - app/thema is geannuleerd, maar wordt mogelijk nog één keer gefactureerd i.v.m. maandelijkse opzegging. De app blijft in deze opzegperiode nog actief.
  • Verlopen - app/thema is gedeïnstalleerd en wordt niet meer gefactureerd.
Let op! Annuleer je een app binnen 12 uur na installatie, dan wordt deze direct gedeïnstalleerd. De app wordt niet in rekening gebracht. Na 12 uur schaf je de app voor minimaal 1 (hele) maand aan.