Categorieën aanmaken

De navigatie van je online winkel is gebaseerd op productcategorieën. Categorieën maken het je mogelijk om je productenpakket op een gepaste manier te organiseren voor klanten zodat ze snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan bovendien helpen om je omzetmogelijkheden te verhogen.

Een categorie toevoegen:

1. ga op het linkermenu van de backoffice naar Producten > Categorieën.
  2. klik aan de bovenkant van het scherm op Categorie toevoegen.
  3. specificeer een naam en type voor de categorie.
    • Titel – titel voor de categorie die wordt weergegeven in het menu.
    • Volledige titel – lange titel om weer te geven op de pagina Categorieën.
    • In categorie plaatsen – laat dit veld leeg als de categorie een hoofdcategorie is. Als het een subcategorie is, kies de bovenliggende categorie. Je kan geen overzichtspagina onder een product of tekstpagina plaatsen.
    • Type – Selecteer ofwel Producten, Overzicht of Tekstpagina.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Nadat je de categorie hebt aangemaakt, klik ze aan in het rooster op de categorieënpagina om de instellingen ervan te wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Een subcategorie toevoegen

Je kan subcategorieën toevoegen door de knop Toevoegen te gebruiken.

1. ga op het linkermenu van de backoffice naar Producten > Categorieën.
  2. Klik Toevoegen naast een categorie om een subcategorie ervoor aan te maken.
  3. Kies een naam en type voor de categorie.
    • Titel – titel voor de categorie die wordt weergegeven in het menu
    • Volledige titel – lange titel om weer te geven op de pagina Categorieën
    • In categorie plaatsen - kies de bovenliggende categorie
    • Type – Selecteer ofwel Producten, Overzicht ofwel Tekstpagina.
  4. Nadat je de subcategorie hebt aangemaakt, klik ze aan in het rooster op de categorieënpagina om de instellingen ervan te wijzigen. Klik hier voor meer informatie.