Extra velden aanmaken

Naast het gebruik van productopties is het aanmaken van custom fields bij een product een efficiënte methode om productvarianten aan het assortiment van uw webwinkel toe te voegen.

In tegenstelling tot productopties, worden er bij Extra velden geen nieuwe producten met hun eigen voorraad aangemaakt. Dit is handig als u uw klanten producten in verschillende varianten wilt aanbieden terwijl u een klein abonnement heeft bij Lightspeed. Daarnaast wordt het aantal varianten niet van uw abonnement limiet afgetrokken.

Extra veld aanmaken

Heeft u voor meerdere producten dezelfde custom fields nodig? Dan kunt u ook een custom field set aanmaken.

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar WINKEL > Producten > Extra velden set.
  2. Klik op Extra veld toevoegen rechts bovenin het scherm om een custom field aan te maken. Er opent een nieuw scherm waar u een naam kunt invoeren. Deze naam is alleen voor de koppeling met producten en is niet zichtbaar voor klanten.

3. Als u een naam heeft ingevoerd, klikt dan op Opslaan rechts bovenin het scherm om de set aan te maken.

Velden toevoegen

Nadat de set is aangemaakt, kunt u verschillende velden gaan toevoegen.

1. Klik op Extra veld toevoegen in de navigatie bovenaan of onderaan het scherm. U wordt doorgestuurd naar een scherm waarin u het extra veld kunt aanmaken.

• Naam extra veld - vul hier de naam in van het extra veld, bijvoorbeeld Maat of Kleur.
    • Verplicht - zet de schakelaar op actief als u dit veld verplicht wil maken. Zo ja, dan kunnen u klanten pas bestellingen plaatsen als het betreffende veld ingevuld is
    • Type - geef hier aan welk type extra veld u wilt toevoegen. Klik hier voor een uitleg van alle types.
  2. De volgende stap is waarden toevoegen aan de velden. Klik hier meer informatie over het toevoegen van waarden (Volg de instructies in stap 6) . Prijswijzigingen worden in de winkelwagen doorberekend.

3. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is de custom field set toevoegen aan het product.

Extra velden toevoegen aan het product

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar WINKEL > Producten. Selecteer het product waaraan u de extra veld set wilt toevoegen.
  2. Scroll naar beneden tot u bij Extra velden uitkomt.
  3. Klik op Extra veldenset toevoegen om de set die u net heeft aangemaakt toe te voegen.
  4. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan om het nieuwe extra veld aan het product toe te voegen.

Wijkt dit product af van uw standaard custom field set? Dan kunt u, na het toevoegen van de set, velden aanpassen of verwijderen. Dit heeft geen invloed op de custom field set die u heeft aangemaakt via WINKEL > Producten > Extra velden in het linker menu van de backoffice.