Staffelkorting instellen per product

Door het toevoegen van staffelkortingen wordt de stukprijs verlaagd als een klant een bepaalde hoeveelheid koopt. Als je bijvoorbeeld iPhone-cases verkoopt voor €9,99, kun je een korting van €1 geven voor elk product als de klant er minimaal 5 koopt.

Je kunt staffelkortingen configureren voor elke productvariant of voor een volledige productgroep. Je kunt ook verschillende staffelkortingen aanbieden voor elke variant binnen een productgroep.

OPMERKINGEN:

• Om staffelkortingen toe te voegen aan producten moet je geabonneerd zijn op het Advanced of Professional plan.
  • De korting wordt toegepast op de hoeveelheid. Zo kun je meerdere staffelkortingen aan een product toevoegen, bijvoorbeeld 5% korting op elk artikel als een klant minimaal 10 stuks bestelt, en 10% korting als de klant er 20 bestelt.

Het creëren van een staffelkorting

1. Ga in het linker menu naar Producten. Selecteer in het overzicht het product waarbij u staffelkorting wilt aanbieden.
  2. Scroll in de productpagina naar beneden tot u uitkomt bij Staffelkorting. Klik op korting toevoegen om een staffelkorting toe te voegen

3. Er opent een pop-upvenster waarin u de staffelkorting kunt instellen.

• Aantal - vul hier in bij hoeveel producten een klant minstens moet bestellen om van de staffelkorting te profiteren.
    • Prijs/percentage - heeft u bij aangeven dat de staffelkorting gebaseerd is op Prijs, dan dient u hier de prijs per stuk in te vullen. Vul in wat uw klanten voor het product gaan betalen met aftrek van de staffelkorting. Heeft u bij gekozen voor Percentage, vul dan bij Percentage het kortingspercentage in (uitsluitend numerieke waarden). Beide opties kiezen is niet mogelijk.
    • Variant - geef aan voor welke productoptie de staffelkorting geldt. Heeft u twee productvarianten die apart geprijsd zijn? Maak dan voor elke variant een nieuwe staffelkorting aan. Kiest u geen variant, dan geldt de staffelkorting automatisch voor alle varianten. De staffelkorting zal dan gelden voor alle varianten onder een product.
    • Klantgroep - u kunt een staffelkorting aanbieden voor al uw klanten, maar ook aan een selecte groep, bijvoorbeeld uw trouwe klanten. Geldt de staffelkorting alleen voor een bepaalde groep klanten? Ga in het linker menu van de backoffice naar Klanten en maak de betreffende groep eerst aan in het tabblad Klantgroepen (rechts bovenin het scherm).
    • Prijs/percentage - u kunt een staffelkorting instellen van een percentage of van een bedrag. Deze is gekoppeld aan de velden Price en Percentage.
    • Geldig van/Verloopt op - stel de periode in wanneer de staffelkorting geldig is.
  4. Klik rechts onderin op Opslaan om de staffelkorting aan te maken.
  5. Sla de gehele productpagina op om de staffelkorting te activeren.
N.B. De staffelkorting gaat in vanaf de opgegeven waarde bij Aantal (zie hierboven).