Een order annuleren en verwijderen

Je kunt een actieve order in je online winkel annuleren. Het annuleren van een order verwijdert de order niet.

Het annuleren van een order kan niet ongedaan worden gemaakt. Om een geannuleerde order terug te zetten, moet je de order opnieuw aanmaken als een nieuwe order.

Order annuleren

1. Ga in je backoffice naar Orders.
  2. Klik op het ordernummer.
  3. Klik op Order annuleren.

De Order-pagina met de knop Order annuleren uitgelicht.

Na annuleren:

• Alle bijbehorende producten worden weer opgeteld bij de voorraad.
  • Alle bijbehorende facturen worden in rekening gebracht.
  • Alle bijbehorende pakbonnen worden geannuleerd.

Order verwijderen

Vanwege veiligheids- en belastingdoeleinden is het niet mogelijk om orders te verwijderen. In plaats van een order volledig uit je orderlijst te verwijderen, kun je:

1. Een order annuleren met behulp van de bovenstaande stappen.
  2. Controleren of de order is terugbetaald.

Als de klant om privacy vraagt, kun je eventueel de gegevens van de klant uit eCom verwijderen.

Wat nu?

Geannuleerde orders terugzetten

Een onbedoeld geannuleerde order terugzetten.

Meer informatie

Statussen van de orders

Ontdek de verschillende statussen van de orders.

Meer informatie