Statistieken via Clicky

Naast Google Analytics heeft Lightspeed eCom ook een integratie met Clicky. Wanneer u gebruik maakt van deze service kunt u onder Instellingen > WEBSITE-INSTELLINGEN > Web statistieken > Clicky de gegevens die u van Clicky heeft ontvangen invullen.

Heeft u nog geen Clicky-account, maar wilt u wel gebruik maken van deze service, meld u dan als volgt aan:

1. Ga naar de website van Clicky.
  2. Vul hier uw gegevens in.
  3. Bij Which website do you want to track vult u de URL van uw webwinkel in.
  4. Klik op Register om de registratie voort te zetten.
  5. Er volgt een extra gegevenspagina:
    • Nickname - standaard wordt de domeinnaam van uw webwinkel getoond. Als u gebruik wilt maken van een unieke naam, kunt u deze hier invullen.
    • Mirror - wanneer u gebruik maakt van domain forwarding kunt u hier uw accounts invullen.
  6. Klik op Send.
  7. U komt op een pagina waar u de tracking code kunt invullen. Lightspeed eCom doet dit automatisch, dus u hoeft hier niets in te vullen.
  8. Keer nu terug naar de Lightspeed eCom backoffice en klik op Instellingen > WEBSITE-INSTELLINGEN > Web statistieken > Clicky.

9. Vul bij Site ID uw accountnummer in. Deze vindt u binnen uw account van Clicky onder Preference.

U heeft Clicky nu geactiveerd.