SEO van uw gehele webwinkel

Voer onder Instellingen > ALGEMENE INSTELLINGEN > Algemeen de naam en beschrijving van uw webwinkel in. Wees zorgvuldig bij het opstellen ervan, dit onderdeel heeft betrekking op de metatags van uw website en speelt een bijzonder belangrijke rol bij uw vindbaarheid op het web. In de backoffice ziet u de volgende velden:

Naam
De door u gekozen naam van uw webwinkel. Deze zal linksboven in het browserscherm komen te staan (in het tabblad).

Meta-titel
De titel, een van de belangrijkste tags voor Google, geeft aan waar uw webwinkel over gaat. Formuleer kort en krachtig (in max. 70 tekens incl. spaties) hoe u uzelf naar uw doelgroep(en) wilt profileren.

Metaomschrijving
Voer hier de omschrijving van uw webwinkel zoals die onder de link in zoekresultaten van zoekmachines moet gaan verschijnen. Zorg voor een duidelijke en bondig opgestelde tekst die uitnodigt om uw site te bezoeken. Maximaal 160 tekens, incl. spaties, wij raden u aan niet minder als 150 tekens te gebruiken.

Voer hier de zoektermen waarmee u in zoekmachines gevonden wilt worden. U kunt hier maximaal 250 tekens voor gebruiken.

Niet alle zoekmachines maken gebruik van trefwoorden bij het indexeren van uw webwinkel. Ilse, Vindex, Altavista en Inktomi indexeren wel op trefwoord, Excite, Fast (AllTheWeb), Google en Northern Light niet.