Automatische e-mails naar klanten (Email notificaties) [NB]

Onder SYSTEEM > Instellingen > Website Instellingen > Notificatie emails kunt u alle service-e-mails beheren, zoals orderbevestigingen en facturen. Deze worden automatisch verzonden wanneer bijvoorbeeld de status van een order verandert, of bij wijzigingen in accountgegevens.

Zet het versturen van de automatische e-mails stop door alle velden leeg te laten. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de support pagina over het stopzetten van automatische e-mail.

E-mail schrijven

U heeft volledige controle over de teksten van uw automatische e-mails. Alles wat u toevoegt aan het schrijfveld van een email via SYSTEEM > Instellingen > Website Instellingen > Notificatie emails  aan het linker menu in uw backoffice wordt overgenomen in de e-mails die verstuurd worden.

Let op! Houd er ook rekening mee dat u belangrijke sleutels dient toe te voegen als deze nodig zijn om de e-mail automatisch te kunnen verzenden. Een overzicht van sleutels vindt u hieronder.

De lay-out van de e-mails kunt u aanpassen via WEBSITE > Content > Content templates.

Let op! Content templates zit niet standaard in elk pakket. Zit deze niet in uw pakket, neem dan contact op met de klantenservice van Lightspeed. Gebruik content templates alleen als u verstand heeft van HTML en CSS.

Te verzenden e-mails

Dit zijn alle service-e-mails die u kunt beheren. Eventueel vereiste sleutels voor de verzending worden hieronder behandeld.

E-mail Uitleg Verplichte sleutel
Klant goedgekeurd Wordt verzonden na goedgekeurde registraties van klanten bij uw webwinkel.
Factuur onderkant Deze tekst komt onderaan een factuur te staan.
Nieuwsbrief double opt-in Wordt verzonden om de klant te laten bevestigen dat ze de nieuwsbrief daadwerkelijk willen ontvangen. Zonder de sleutel [[confirm_url]] kan de aanmelding niet bevestigd worden.
Klant inlichten In het orderdashboard kunt u via Klant inlichten uw klanten inlichten. Om dat te kunnen doen, moet u onder SYSTEEM > Instellingen > Website Instellingen > Notificatie emails > Notify customers wel de opmaak van het bericht invoeren. De sleutel [[message]] is verplicht en wordt vervangen door de berichttekst die u invult in het orderdashboard. Daarnaast kunt u gebruik maken van de aanhefsleutel [[firstname]] voor een persoonlijke aanhef.
Order geannuleerd + creditnota Bij annulering van orders ontvangen klanten een e-mail met daarin een creditnota. Hierin kunt u de reden voor annulering opgeven.
Orderbevestiging Wordt verzonden om klanten te bedanken voor hun bestelling.
Order Factuur Wordt verzonden als u handmatig de factuur aanmaakt in de backoffice of de factuur opnieuw stuurt naar de klant. Indien u de factuur op direct of betaald heeft staan, dan wordt de factuur toegevoegd aan de orderbevestigings-e-mail.
Order betaald Klanten ontvangen deze bevestiging wanneer de betaling is ontvangen.
Order betaalherinnering Via het orderdashboard kunt u een betaalherinnering versturen door op Verzend betaalherinnering te klikken. Op deze plek kunt u de inhoud van deze mail beheren.
Order verzonden Wordt verzonden ter bevestiging van de verzending van bestellingen.
Order track and trace-code Met deze e-mail kunt u de track and trace-code van pakketten naar uw klanten sturen [[orderid]] - [[ttcode]]
Account bevestiging In deze mail kunt u klanten bedanken voor hun registratie en hun inloggegevens vermelden. Gebruik [[email]] om de gebruikersnaam te versturen
Contact bericht bevestiging In deze mail kunt u klanten melden dat u hun contactaanvraag heeft ontvangen en spoedig zult reageren.
Account wachtwoord Wordt verzonden wanneer klanten melden dat ze hun wachtwoord zijn vergeten. De sleutels [[email]] en [[reset_link]] worden gebruikt om de gebruikersnaam en een reset link voor het wachtwoord te versturen.
Ticket beantwoord Klanten kunnen vanuit hun account een vraag aan u stellen. Wanneer u deze beantwoord heeft, ontvangen zij deze e-mail waarna ze het antwoord via hun account in uw webwinkel kunnen lezen.

Sleutels

Een sleutel is een personalisatievariabele die u in uw e-mails kunt gebruiken. Deze wordt vervangen door gegevens van klanten, waardoor u berichten persoonlijk(er) kunt maken.

De meeste sleutels zijn optioneel en zijn dus niet verplicht om te gebruiken in de genoemde e-mails. Er zijn echter een aantal sleutels wel verplicht om te gebruiken in bepaalde e-mails. Als er in het schema achter de e-mail (verplicht) staat, gebruik deze sleutel dan in de genoemde e-mail.

Sleutel Uitleg Waar te gebruiken
[[confirm_url]] De bevestigings-URL waarmee de klant de registratie voor de nieuwsbrief bevestigt Nieuwsbrief double opt-in (verplicht)
[[details]] Een overzicht van de geplaatste order exclusief order-id. Zie voorbeeld onderaan de pagina. Order bevestiging
[[email]] Het e-mailadres / de gebruikersnaam van uw klant Account wachtwoord
Klant goedgekeurd
Account bevestiging
[[firstname]] De voornaam van de gebruiker Mogelijk in alle e-
mails als aanhef
[[fullname]] Deze sleutel combineert de voor- en achternaam. Let op! Tussenvoegsels worden hier niet bij meegenomen

Mogelijk in alle e-
mails als aanhef

[[gender_salutation]] Meneer of mevrouw, afhangend van het gekozen geslacht in de checkout. Let op! Controleer of deze optie op Verplicht of Optioneel staat onder SYSTEEM > Instellingen > Algemene Instellingen > Algemeen > tabblad Geavanceerd

Order betaald
Order factuur
Order geannuleerd + creditnota
Offerte
Order betaalherinnering
E-mail » Klant goedgekeurd

[[grandtotal]] De totaalsom van de factuur Order betaald
Order factuur
Order geannuleerd + creditnota
Offerte
Order betaalherinnering
[[invoiceid]] Het factuurnummer

Order bevestiging (Alleen wanneer deze op Direct of Betaald staat.)
Order betaald
Order factuur
Order geannuleerd + creditnota
Order betaalherinnering

[[lastname]] De achternaam van de gebruiker Mogelijk in alle e-
mails als aanhef
[[message]] Deze sleutel wordt vervangen door de tekst de u schrijft als u via de knop Klant inlichten een bericht schrijft naar uw klant. Deze knop komt op meerdere plekken terug zoals rechts onderin het dashboard van een order. U kunt deze sleutel alleen in de e-mail Klant inlichtengebruiken. Klant inlichten (verplicht)
[[middlename]] De tussenvoegsels van een klant. Mogelijk in alle e-
mails als aanhef
[[orderid]] Het ordernummer Order betaald
Order factuur
Order geannuleerd + creditnota
Offerte
Order betaalherinnering
[[price]] De prijs van de producten waarvoor een retour is ingesteld. Gaat het dus om 2 producten van bijvoorbeeld €10, dan zal deze sleutel vervangen worden voor €20. Retour status
[[products]] Het aantal producten waar een retour voor is ingesteld. Dit wordt weergegeven als nummer. Is er dus voor 2 producten een retour ingesteld, dan wordt deze sleutel vervangen door een 2. Retour status
[[reason]] De reden die ingevuld is bij het aanmaken van een retour. Dit kan een nieuwe reden zijn of een aangemaakte standaard reden. Retour status
[[shipmentid]] Het verzendnummer Order verzonden
[[status]] Status van de retour. Dit kunnen meerdere statussen zijn, bijvoorbeeld In behandeling. Retour status(verplicht)
[[ttcode]] De track & trace-code Order track & trace code (verplicht)
[[zipcode]] De postcode van uw klant Order verzonden

Voorbeeld [[details]]