Foutmelding "Ongeldige gebruikersnaam of wachtwoord"

Als uw klanten de foutmelding "Ongeldige gebruikersnaam of wachtwoord" krijgen tijdens het inloggen in uw webwinkel, dan kan dit 2 oorzaken hebben:

Inloggegevens zijn verkeerd ingevuld

Controleer of alle gegevens correct zijn ingevuld. Het wachtwoord is hoofdletter gevoelig.

Afgerekend als gast

De andere mogelijkheid is waarschijnlijk dat ze een order hebben geplaatst als gast. Op dat moment wordt er wel een klantenbestand aangemaakt in de backoffice, omdat orders gekoppeld moeten zijn aan een klant, maar er wordt geen klantaccount aangemaakt. Hiervoor dienen klanten zich eerst te registreren. Dit kan als volgt:

1. Als klanten met hetzelfde e-mailadres een account aanmaken in uw webwinkel wordt het gastaccount automatisch omgezet naar een geregistreerde klant. Eerder geplaatste orders worden vervolgens gekoppeld aan dat account.
  2. Als klanten klikken op "Wachtwoord vergeten" ontvangen ze een e-mail met daarin een wachtwoordherstel-link. Hiermee kunnen ze een nieuw wachtwoord instellen en, in dit geval, een wachtwoord creëren waarmee ze vervolgens kunnen inloggen. Het gastaccount wordt automatisch omgezet naar een klantaccount.