Menuopties toevoegen met aangepaste links

Afhankelijk van je thema kun je in de hoofdnavigatie van je eCom-winkel menuopties met aangepaste links toevoegen. Dit kan handig zijn als je klanten wilt koppelen aan andere plaatsen in je eCom-winkel. Hoewel het ook mogelijk is om je klanten te linken naar andere websites, is het aangeraden om alleen te linken naar pagina's binnen je eigen eCom-winkel om de conversie van je eCom-winkel te behouden.

Voor meer informatie over andere manieren om opties te creëren in de hoofdnavigatie klik hier.

Menuopties toevoegen met aangepaste links:

1. In het linkermenu van de backoffice ga je naar Design (Ontwerp) >Navigation (Navigatie).
  2. Klik op Default (Standaard) onder de kolom Title (Titel).
  3. Klik op Add link (Link toevoegen).
  4. Typ de titel van de menuoptie in in het veld met het label Link Title (Linktitel).
  5. Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu met het label Link to (Link naar):
    • Startpagina - Zal linken naar de startpagina van je eCom-winkel. Dit is handig als je een aangepaste startpagina-link in je navigatie wilt toevoegen.
    • Brand (Merk) - Door te klikken op Brand (Merk) kun je een merk zoeken en selecteren in je eCom-winkel. Dit is handig wanneer je klanten direct wilt koppelen aan een belangrijk merk in je eCom-winkel.
    • Category (Categorie) - Door te klikken op Category (Categorie) kun je direct doorlinken naar een andere categoriepagina. Dit is handig wanneer je een aangepaste tekst in je menu wilt toevoegen die linkt naar een categorie met een andere titel. Anders is het aangeraden om gewoon een zichtbare categorie aan te maken. Voor meer informatie over categorieën klik hier.
    • Product (Product) - Door te klikken op Product (Product) kun je een product zoeken en selecteren in je eCom-winkel. Dit is handig wanneer je klanten direct wilt koppelen aan een belangrijk product in de voorraad van je eCom-winkel.
    • Page (Pagina) - Door te klikken op Page (Pagina) kun je een pagina zoeken en selecteren in je eCom-winkel. Dit is handig wanneer je een belangrijke pagina zoals het retourbeleid prominent in je hoofdnavigatie op een opvallende plaats wilt weergeven.
    • URL - Door te klikken op URL kun je een webadres van om het even welke website invoeren als bestemming. Kopieer het doelwebadres inclusief https:// en plak het in het URL-veld. Dit is handig als je meer dan één website hebt en je wilt dat je klanten er gemakkelijk toegang toe hebben.
    • Loyalty - Door te klikken op Loyalty  kun je direct de loyalty-pagina openen. Dit is handig als je wilt dat klanten nieuwe informatie hebben over je loyalty-programma. Klik hier voor meer informatie over loyalty.
  6. Activeer indien gewenst het selectievakje met het label Open link in new window (Link openen in een nieuw venster). Dit opent een nieuw tabblad of venster in plaats van hetzelfde tabblad of venster te gebruiken waarin je eCom-winkel wordt weergegeven. Het aanvinken van dit vakje wordt aanbevolen wanneer je je klanten naar een andere website linkt.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Klik op Back to Home (Terug naar startpagina) in het linkermenu.
  9. Klik op View Store (Winkel bekijken) om te testen of je link in de koptekst is verschenen. Als het nog steeds niet zichtbaar is, controleer dan je voettekst. Je thema kan ontworpen zijn om een nieuwe link in je voettekst weer te geven. Als je link in de voettekst staat, moet je mogelijk de ontwerpinstellingen van je winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe menu's toevoegen

De optie in het linkermenu van de Backoffice > Design (Ontwerp) > Navigation (Navigatie) > New menu (Nieuw menu) wordt voornamelijk gebruikt door de partners van Lightspeed en vereist diepgaande kennis van HTML en CSS. Als je besluit om deze optie te gebruiken, houd er dan rekening mee dat Lightspeed hier geen technische ondersteuning voor kan bieden.