Algemene thema instellingen

Je kunt je thema-instellingen aanpassen in het linker menu van je eCom shop door naar Ontwerp > Thema-instellingen te gaan. In dit artikel worden de instellingen die je in de meeste thema‘s kunt vinden samengevat. Veel thema‘s hebben echter unieke instellingen. Raadpleeg je themahandleiding voor meer informatie.

Je kunt je eCom shop ook aanpassen door een nieuw thema te installeren met behulp van aangepaste CSS of door de code van het thema aan te passen. Voor meer informatie over manieren om het ontwerp van je eCom shop aan te passen, klik hier.

Optie Uitleg
Preset Hier kunt u kiezen uit voorgeprogrammeerde kleurinstellingen.
Achtergrond
Kleur Hier kunt u de achtergrondkleur instellen.
Afbeelding Je kunt je achtergrondafbeelding uploaden. Voor meer informatie over beperkingen omtrent afbeeldingen klik hier.
Positie Hier kunt u de positie van de afbeelding instellen.
Herhaal Met deze optie kunt u de afbeelding laten herhalen op het scherm, zodat deze het scherm vult.
  Repeat - de afbeelding wordt zowel horizontaal als verticaal herhaald.
  Horizontaal - de afbeelding wordt van links naar rechts herhaald.
  Verticaal - de afbeelding wordt van boven naar beneden herhaald.
Blokken
Achtergrondkleur Sommige thema's maken gebruik van blokken om uw producten grafisch weer te geven. Hier kunt u de achtergrondkleur van zo'n blok aanpassen.
Knoppen
Aan winkelwagen toevoegen Hier kan de kleur van de bestelknop, die bij een product staat, worden aangepast.
Info Hier kan de kleur van knoppen als Inloggen, Abonneer voor de nieuwsbrief en Bekijken in de winkelwagen worden aangepast.
Default Hier kan de kleur van alle overige knoppen worden aangepast. Een voorbeeld is de knop Toevoegen voor het toevoegen van tags.
Header
Favicon Dit is het icoon dat in de tab van uw webbrowser staat of in de adresbalk verschijnt naast de URL van uw webwinkel. Standaard wordt het logo van Lightspeed getoond, we raden u aan dit te wijzigen.
Header Dit is de balk die bovenaan de pagina wordt getoond. Deze bevat een link naar uw homepage. Veel klanten kiezen ervoor om hun logo op te nemen in de header. In de backoffice wordt per thema aangegeven wat het juiste formaat is van deze header.
Modules
Verberg merken Met deze optie kunt u het onderdeel merken uit uw navigatie halen. Normaliter toont merken een overzicht van de merken die u aan uw webwinkel hebt toegevoegd.
Verberg RSS feeds RSS-feeds zijn een versimpelde weergave van de inhoud van uw webwinkel. Hiermee kunnen uw klanten bijvoorbeeld zien wanneer u nieuw producten aan uw webwinkel hebt toegevoegd. Schakel deze optie in om deze feeds voor uw klanten te verbergen.
Tags verbergen Standaard staan er tags op onderaan iedere pagina inclusief de homepage. Wanneer u deze optie aanvinkt, worden deze niet getoond. Let op Dit zijn dus niet de tags op een productpagina.