Verzenden met EasyPost

EasyPost is alleen beschikbaar in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Voor meer informatie klik hier.

EasyPost is gespecialiseerd in verzendoplossingen en heeft toegang tot de tarieven van vele aanbieders. De Lightspeed eCom-integratie met EasyPost ondersteunt:

OPMERKING: Als je niet van plan bent om gebruik te maken van een verzendingsdienst, kun je je eigen vooraf gedefinieerde verzendtarieven instellen; voor meer informatie zie Een verzendmethode en tarieven instellen.

Aan de slag met EasyPost

1. Aanmelden voor EasyPost
  2. Configureer je EasyPost-verzendopties in de eCom-backoffice.
  3. Configureer EasyPost-verzendbedrijven.

Aanmelden bij EasyPost

Om EasyPost-verzending aan te bieden, meld je je hier aan voor EasyPost.

EasyPost configureren

1. Ga vanuit het hoofdmenu van je backoffice naar Instellingen.
  2. Klik onder WINKELINSTELLINGEN op verzendmethoden.
  3. Klik EasyPost verbinden en configureer je opties.

LOG-ININFORMATIE

• Deze integratie inschakelen - Activeer de schakelaar om EasyPost beschikbaar te maken in je online winkel.
  • API-toets - Voer de API-toets in voor je account Het wordt geleverd door EasyPost en kan ook worden opgehaald uit je EasyPost-account. Belangrijk: EasyPost biedt je twee API-toetsen: Test en Live. Je kunt de Test-API-toets gebruiken tijdens je proefperiode. Er worden geen kosten in rekening gebracht en geen van de verzoeken verschijnt in je livemodusrapportage. Zodra je begint te verkopen, moet je de Live-API-toets invoeren.
  1. Aanmelden bij je EasyPost-account.
  2. Ga naar EasyPost > Account > API-toets en noteer je API-toetsen.

CONFIGURATIE

• Belastingtarief - Kies het belastingtarief in jouw regio. Gebruik deze optie niet als je gevestigd bent in de Verenigde Staten of Canada Belasting wordt automatisch afgehandeld als je je belastingen instelt in Instellingen > BETALINGSINSTELLINGEN > Belastingen .

HERKOMSTADRES

Voer het postadres van je bedrijf in dat je op de retouretiketten wilt vermelden.

VERZENDBEDRIJVEN

Beheer de verzendbedrijven en serviceniveaus die je aan je klanten aanbiedt. Zie onze volgende sectie Configureren EasyPost-verzendbedrijven voor meer informatie.

Configureren EasyPost-verzendbedrijven

Om je EasyPost-verzendbedrijven te configureren, moet je ze eerst inschakelen in je EasyPost-account. Pas daarna kun je je EasyPost-verzendbedrijven en serviceniveaus direct vanuit je eCom-backoffice beheren.

Verzendbedrijven inschakelen in je-EasyPost-account

EasyPost heeft standaard al USPS geconfigureerd. Als je andere ondersteunde EasyPost-verzendbedrijven wilt gebruiken, moet je deze handmatig inschakelen in je EasyPost-account:

1. Log in bij je EasyPost-account.
  2. Klik op je e-mailadres in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Koeriersdiensten.
  3. Maak je keuze uit de ondersteunde verzendbedrijven.
  4. Voer de accountgegevens van het verzendbedrijf of volg de instructies op het scherm. Het kan nodig zijn om een account aan te maken bij het verzendbedrijf.

OPMERKING: USPS berekent geen verzendkosten van Canada naar Canada.

Beheren van verzendbedrijven en serviceniveaus in je eCom-backoffice

Zodra je je verzendbedrijven in je EasyPost-account hebt ingeschakeld, verschijnen ze vrijwel direct in je eCom-backoffice en je online winkel. Standaard worden al je verzendbedrijven en serviceniveaus ingeschakeld.

Afhankelijk van je bedrijfsbehoeften en de demografie van je klanten, wil je misschien alleen bepaalde verzendbedrijven en serviceniveaus aanbieden. Als je bijvoorbeeld een trend ziet dat de meeste van je klanten gebruik maken van het goedkoopste serviceniveau, zal het uitschakelen van duurdere serviceniveaus hun kans op aankoop verhogen.

Om je verzendbedrijven en serviceniveaus te beheren:

1. Ga vanuit het hoofdmenu van je backoffice naar Instellingen.
  2. Klik onder WINKELINSTELLINGEN op verzendmethoden.
  3. Klik Configureer EasyPost en configureer je opties.
  4. In het gedeelte VERZENDBEDRIJVEN kun je je verzendbedrijven en verzendmethoden beheren door:
    • Te bepalen of je deze wilt laten zien bij de check-out opties.
    • klik op Bewerken om bepaalde serviceniveaus van het verzendbedrijf te laten zien.
  5. Klik rechtsboven op onze pagina op Opslaan.

Serviceniveaus testen in de checkout

Test je serviceniveaus in de checkout nadat je die hebt ingeschakeld in EasyPost configureren > Vervoerders. Om te leren hoe je de verzending in je checkout test klik je hier.

Serviceniveaus verschijnen alleen in de checkout als er aan de voorwaarden is voldaan. Sommige voorwaarden zijn afhankelijk van:

• het verzendadres van de klant
  • de HS-code van een product bij een internationale zending
  • het gewicht van het product
  • de afmetingen van het product

Voor meer informatie over de voorwaarden voor elk serviceniveau bekijk je de Vervoerdersgidsen van EasyPost:

Internationale verzending instellen met EasyPost

Wanneer alle producten in het winkelwagentje van een koper HS-codes hebben, heeft de koper de mogelijkheid om bij de check-out 'internationaal verzenden' te kiezen met EasyPost.Klik hier voor meer informatie over het instellen van HS-codes.