Privacyverzoeken van klanten beheren

Onder de privacywetgeving kunnen je klanten een verzoek indienen om hun persoonsgegevens te ontvangen, bewerken of verwijderen. Deze aanvragen kunnen worden verwerkt binnen je eCom backoffice.

Voorwaarden

BELANGRIJK: Wees voorzichtig wanneer je deze werkzaamheden uitvoert. Persoonsgegevens aan de verkeerde partij verstrekken kan worden beschouwd als een datalek volgens de privacywetgeving. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van klantgegevens. Dit is permanent en kan niet teruggedraaid worden, dus zorg ervoor dat je deze gegevens in de toekomst niet nodig hebt voor juridische, belastings- of betalingsverwerkingsdoeleinden.

• Verifieer de identiteit van de persoon die de aanvraag doet.
  • Zoek de persoonsgegevens die je moet bewaren in jouw situatie.

Het verwerken van verzoeken van klanten om persoonlijke gegevens of verwijdering

1. Log in als winkeleigenaar op de eCom-backoffice.
  2. Selecteer Klanten.
  3. Selecteer de naam van de klant die het verzoek indient.
  4. Klik op Download klant om de informatie te downloaden die Lightspeed bezit of
  5. Klik op Klant verwijderen om zijn informatie permanent uit Lightspeed te verwijderen.

Het verwerken van verzoeken om gegevensaanpassing

Als een klant een verzoek indient om aanpassing van zijn/haar persoonlijke gegevens kun je dit verzoek verwerken door aanpassingen in zijn/haar gegevens te doen in de eCom-backoffice > Klanten. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie