Zichtbaarheid van categorieën aanpassen

In je eCom-winkel heb je volledige controle over welke categorieën er zichtbaar of verborgen zijn. Je kan zelfs categorieën verbergen voor zoekmachines.

Een categorie zichtbaar maken

In de instellingen van de categorie

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Selecteer de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
  3. Schakel aan de onderzijde van het scherm in de rubriek ZICHTBAARHEID de schakelaar opnemen in Cataloog in.

Op de pagina met het categorieoverzicht

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu aan de linkerzijde van het scherm.
  2. Activeer een of meerdere selectievakjes naast de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
    • Selectievakjes naast categorieën met subcategorieën kunnen niet worden geactiveerd. Om de zichtbaarheid van categorieën met subcategorieën aan te passen ga naar de instellingen van de categorie.
  3. Schakel aan de onderzijde van het scherm in de rubriek ZICHTBAARHEID de schakelaar Opnemen in Cataloog in.

Automatisch wanneer de categorie is aangemaakt

1. Log in op uw eCom Backoffice en klik op Instellingen in het linkermenu aan de linkerzijde van het scherm.
  2. Scroll naar beneden naar de WEBWINKELsectie zet de Nieuwe categorieën toevoegen in catalogus-schakelaar aan.
  3. Klik op Opslaan.

Probleemoplossing verborgen categorieën

Soms kan je een categorie als zichtbaar hebben ingesteld, maar verschijnt ze nog steeds niet in je eCom-winkel. Er zijn twee redenen hiervoor. Ofwel zijn de bovenliggende categorieën van de categorie niet ingesteld als zichtbaar of de categorie moet worden ontkoppeld van een bovenliggende categorie.

Bovenliggende categorieën zichtbaar maken

Als de categorie die je zichtbaar wilt maken in je eCom-winkel een subcategorie moet zijn, zorg ervoor dat de bovenliggende categorieën ervan ook als zichtbaar zijn ingesteld.

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Zoek de subcategorie waarvoor je een oplossing wilt in de lijst met categorieën.
    • Wees voorzichtig met categorieën met dezelfde titel. Het is aanbevolen dat alle categorieën unieke namen hebben om verwarring te voorkomen.
  3. Maak de bovenliggende categorieën boven de subcategorie zichtbaar in de instellingen van de categorie door deze instructies te volgen en herhaal ze voor elke andere bovenliggende categorie.

Een categorie ontkoppelen van de bovenliggende categorie

De categorie waarvoor je een oplossing zoekt, kan zijn ingesteld als een subcategorie. Als je categorie geen subcategorie moet zijn, kan je de bovenliggende categorie ontkoppelen zodat het een categorie van het topniveau wordt door de instructies hier te volgen.

Categorieën verbergen voor zoekmachines

Je kan vermijden dat je categorie wordt geïndexeerd door zoekmachines door een instelling in de categorie-instellingen in te schakelen.

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Scrol naar beneden naar de rubriek ZOEKMACHINES en schakel de schakelaar Verbergen van zoekmachines in.