Categorie-inhoud, -afbeeldingen en SEO verbeteren

Omdat categorieën de basisnavigatie zijn voor je eCom-winkel, is het belangrijk om tekst en afbeeldingen van hoge kwaliteit toe te voegen aan je categorieën om voor een geweldige look en sfeer te zorgen. Het is ook belangrijk om SEO-inhoud toe te voegen om de waarschijnlijkheid dat je categorieën hoog in de zoekresultaten verschijnen te verbeteren.

De tekst verbeteren

Verbeter de inhoud door deze richtlijnen te volgen.

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Selecteer de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
  3. Scrol naar beneden naar de rubriek CATEGORIE-INFORMATIE op de pagina en werk de naam van de categorie bij zoals deze verschijnt in het hoofdmenu door tekst in te voeren in het veld Titel. Zorg ervoor dat de titel:
    • doeltreffend is voor navigatie. Als de categorie een zichtbare bovenliggende categorie zal zijn, wordt ze weergegeven op de website van je eCom-winkel.
    • zo kort mogelijk is. Er kunnen beperkingen zijn op het vlak van ruimte.
  4. Bewerk de naam van de categorie zoals deze verschijnt op de categoriepagina door tekst in te voeren in het veld Volledige titel. De naam kan langer zijn, omdat er gewoonlijk meer ruimte is voor titels op een pagina.
  5. Voer een beschrijving van de categorie in. De zichtbaarheid van een beschrijving is afhankelijk van het ontwerp. Klik hier voor meer informatie.
  6. Scrol naar beneden naar de rubriek INHOUD van de pagina en voer andere inhoud in die je wilt weergeven in de categorie. De zichtbaarheid van inhoud is afhankelijk van het ontwerp. Klik hier voor meer informatie.
    • Het is aanbevolen dat je tekst invoert om klanten meer te vertellen over de categorie. Unieke inhoud is belangrijk, omdat hij de SEO van de categorie en je online winkel verbetert.
  7. Klik op Opslaan.

De afbeelding verbeteren

De afbeelding die je toevoegt aan je eCom-thema is gewoonlijk meer bruikbaar wanneer er een bovenliggende categorie is ingesteld als een categorie van het Overzichts-/index-type. Voor meer informatie over hoe het type categorie veranderd kan worden, klik hier. Waar en hoe je afbeelding precies zal verschijnen is afhankelijk van het ontwerp van je eCom-winkel.

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Selecteer de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
  3. Scrol naar beneden naar de rubriek AFBEELDING en klik op Bestanden browsen om een afbeelding toe te voegen. Vind en kies een afbeelding die de inhoud van je categorie weerspiegelt.
  4. Klik op Opslaan.

De SEO-kenmerken verbeteren

Voor bepaalde zoekmachines hangt de rangschikking van je categorie in de resultaten af van het tekstgebaseerde voorkomen van je categorie alsook van de inhoud toegevoegd aan de rubriek ZOEKMACHINES - SEO van je categorie. Als deze leeg worden gehouden, gebruiken alle velden eigenlijk automatisch de informatie in de rubriek CATEGORIE-INFORMATIE van de categorie.

Als je de SEO-inhoud anders moet maken dan wat er reeds is gevonden in de vorige rubriek, volg dan deze richtlijnen:

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Selecteer de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
  3. Scrol naar beneden naar de rubriek ZOEKMACHINES - SEO en voer de titel van de categorie in zoals je wilt dat hij verschijnt voor zoekmachines in het veld Paginatitel.
  4. Voeg in het veld Metabeschrijving een unieke beschrijving in voor de categoriepagina.
  5. Voeg in het veld Metasleutelwoorden unieke sleutelwoorden in die je gebruikt om de categorie en de inhoud ervan te beschrijven.

De beschrijving en de inhoud van een categorie testen

Naargelang het ontwerp van je eCom-winkel kan de tekst die wordt ingevoerd in de velden Beschrijving en Inhoud worden weergegeven in unieke locaties of helemaal niet worden weergegeven. Je kan nagaan hoe hij wordt weergegeven door een snelle test te doen.

1. Meld je aan op je eCom-backoffice en klik op Producten > Categorieën in het menu op de linkerzijde van het scherm.
  2. Selecteer de categorie waarmee je wilt werken door te klikken op de titel ervan.
  3. Type Test1 in het veld Beschrijving.
  4. Type Test2 in het veld Inhoud.
  5. Scrol naar beneden en activeer de schakelaar Opnemen in cataloog.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Terug naar voorpagina in de zijbalk links.
  8. Klik op Winkel bekijken in de rechter bovenhoek van het scherm.
  9. Klik op de naam van je categorie in de hoofdnavigatie van je eCom-winkel.
  10. Zoek naar Test1 of Test2 aan de bovenzijde van de pagina, net onder de categorietitel.
  11. Scrol naar de onderzijde van de pagina en zoek opnieuw naar Test1 of Test2.
  12. De locatie van Test1 en Test2 is daar waar de tekst die is ingevoerd in de velden Beschrijving en Inhoud, zal verschijnen.