Het aanbieden van gratis verzending

Gratis verzendalternatief

Andere manuele verzendmethoden gebruiken Minimale orderprijs voor gratis verzending.

Dit bevindt zich onder Instellingen > Verzendmethoden > Selecteer de titel van de manuele verzendmethode > sectie VERZENDTARIEVEN.Toont het veld voor gratis verzendingen in het configuratiescherm voor de manuele verzendmethode.

Voor meer informatie over andere verzendmethoden zoals:

• Aanbieding van vaste verzendtarieven voor manuele verzending, klik hier.
  • Aanbieding van variabele verzendtarieven voor manuele verzending, klik hier.

Door gratis levering aan je klanten aan te bieden, betaalt je bedrijf de verzendkosten. Voor het instellen van gratis verzending heb je slechts één verzendmethode nodig zonder wijzigingen aan je producten te moeten maken.

Vraag de kosten van het verzenden van je producten bij de pakketverzenders op zodat je niet voor dure verrassingen komt te staan. Om de kosten van gratis verzendingen te verlagen:

• Promoot gratis verzending en gebruik het slechts voor een korte periode.
  • Overweeg om de prijs van je producten te verhogen om voor de verzendkosten te compenseren. Dit kan meer tijd in beslag nemen doordat je de productprijzen moet aanpassen. Houd rekening met retailindicatoren zoals winstmarge en marktprijsconcurrentie voordat je besluit de prijzen te verhogen.

Om bijvoorbeeld gratis verzendingen aan te bieden zal er één verzendmethode worden aangemaakt met de volgende instellingen:

• Naam: Gratis verzending
  • Beschrijving: PostNL levert meestal binnen 2-5 werkdagen.
  • Gewichtsklasse en -tarief:
    • Van 0 - 500 kg, € 0,00
    • Land: Nederland

Instructies

1. Open je Lightspeed eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. In de tweede kolom genaamd Shopinstellingen, klik op Verzendmethoden.
  3. Klik op Handmatige verzendmethode toevoegen.
  4. Voer een titel in voor de nieuwe verzendmethode die zichtbaar zal zijn voor je klanten.
  5. Bewaar de verzendmethode als Standaardverzending en klik op Doorgaan.
  6. Voer de naam van de verzendmethode in het veld met het label Titel in het gedeelte NAAM VERZENDMETHODE in. Eventueel kun je een omschrijving invoeren. Bijvoorbeeld: We verzenden alleen met Fedex.
  7. Klik op Voeg verzendtarieven toe in het gedeelte VERZENDTARIEVEN .
  8. Creëer een gewichtsklasse die al je producten omvat. Bijvoorbeeld, voer een gewichtsklasse in van 0 - 1.000.000.
  9. Selecteer de eenheid, gram is aanbevolen.
  10. In het veld Tarief inclusief btw typ je 0 en klik je op Opslaan.
  11. In het gedeelte LANDEN kies je de landen waarvoor gratis verzending moet worden aangevraagd.
  12. In de BELASTINGTARIEF-sectie kies je een passend belastingtarief, voor veel Nederlandse winkels zal dit 21% zijn.
  13. Klik op Opslaan.