Het aanbieden van een vast verzendtarief

Bij het aanbieden van een vast tarief voor verzendingen gaat het er om om een vast tarief te berekenen om de verzendkosten te verdelen tussen de klant en je bedrijf. Omdat er maar één verzendmethode nodig is en er geen wijzigingen aan je producten nodig zijn, is het zeer eenvoudig in te stellen.

Vraag informatie zodat je een eerlijke prijs voor je vast verzendtarief kunt instellen. Baseer je beslissing op factoren zoals verzendkosten, concurrentie, voorkeur van de klant, gemiddelde orderomvang, etc., zodat het kostenefficiënt is voor zowel je bedrijf als voor je klanten. Je kunt er ook voor kiezen om gratis verzendingen boven een bepaald bedrag in de checkout te implementeren.

Om bijvoorbeeld een vast bedrag aan te bieden wordt er één verzendmethode aangemaakt met de volgende instellingen:

• Naam: Vast tarief
  • Beschrijving: UPS levert meestal binnen 2-5 werkdagen.
  • Gewichtsklasse en -tarief:
    • Van 0 - 500 kg, 6,50 USD
  • Land: Verenigde Staten

Instructies

1. Open je Lightspeed eCom-backoffice en klik op Instellingen.
  2. In de tweede kolom genaamd Shopinstellingen, klik op Verzendmethoden.
  3. Klik op Handmatige verzendmethode toevoegen.
  4. Voer een titel in voor de nieuwe verzendmethode die zichtbaar zal zijn voor je klanten.
  5. Bewaar de verzendmethode als Standaardverzending en klik op Doorgaan.
  6. Voer de naam van de verzendmethode in het veld met het label Titel in het gedeelte NAAM VERZENDMETHODE in. Eventueel kun je een omschrijving invoeren. Bijvoorbeeld: We verzenden alleen met Fedex.
  7. Klik op Voeg verzendtarieven toe in het gedeelte VERZENDTARIEVEN .
  8. Creëer een gewichtsklasse die al je producten omvat. Bijvoorbeeld, voer een gewichtsklasse in van 0 - 1.000.000.
  9. Selecteer de eenheid.
  10. In het veld Tarief exclusief btw typ je het gewenste vaste verzendtarief en klik je op Opslaan.
  11. Als je gratis verzending boven een bepaald orderbedrag aanbiedt, vul dan het bedrag in bij het veld met het label Minimumorderbedrag voor gratis verzending.
  12. In het gedeelte LANDEN kies je de landen waarvoor een vast verzendtarief moet worden ingesteld.
  13. In de BELASTINGTARIEF-sectie:
    1. Noord-Amerikaanse eCom-shops: Houd de schakelaar met het label Bereken belastingtarief automatisch ingeschakeld.
    2. Europese, Britse of Australische eCom-shops: Kies een passend belastingtarief.
  14. Klik op Opslaan.