Je domein toevoegen aan eCom

De eerste stap om je eCom shop te lanceren is het toevoegen van je domein aan Lightspeed eCom. Deze actie heeft op zich weinig effect. Je moet informatie toevoegen in je domeinprovider om je eCom shop live te maken. Zie de volgende stappen hieronder voor meer informatie.

Bekijk deze video voor hulp bij het toevoegen van je domein aan Lightspeed eCom. De video is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Voorwaarden

• Je moet een eigen domeinnaam hebben voordat je deze instructies kunt uitvoeren. Voor instructies over het kopen van een nieuw domein klik hier.

Instructies

1. Voeg je domein toe aan je eCom-backoffice door te klikken op Instellingen > Domeinen > Domein toevoegen. Toont waar je je domein invoert in de eCom-backoffice-instellingen.
  2. Beslis welk subdomein je voorkeur heeft voor je eCom shop. Deze instructies blijven van toepassing op het meest gebruikte subdomein, www. Je kunt echter www. in deze instructies vervangen door een subdomein dat je wilt. Andere voorbeelden zijn shop, store, buy, enz.
  3. Voeg (www.) dan je domein toe en selecteer het topleveldomein in het dropdownmenu en klik op Opslaan. Als je domein bijvoorbeeld mystore.com is, typ je www.mystore en selecteer je vervolgens .com in het menu.
  4. Kopieer de informatie die wordt weergegeven onder record van het scherm met de titel DOMEINNAAM KOPPELEN. De hier getoonde informatie zal later nodig zijn.

Volgende stappen

Als je klaar bent om je eCom shop te starten en deze openbaar te maken, klik hier.