Sessie 4 - website-inhoud

Voeg een originele tekstinhoud toe om je klantervaring, conversie en SEO te verbeteren.

1. Schrijf over je bedrijf

Schrijf over je winkel, de beleidslijnen, de voorwaarden en hoe je klanten ondersteunt. Lightspeed geeft deze inhoud automatisch weer in je voettekst.

Kies om tekstpagina‘s die niet nodig zijn voor je eCom shop te verbergen. In je eCom-backoffice onder Inhoud:

• Pagina‘s die momenteel zichtbaar zijn voor je klanten zullen worden gemarkeerd als STANDAARD.
    • De pagina‘s die voor je klanten verborgen zijn, zullen worden gemarkeerd als STANDAARD en VERBORGEN.

Pagina‘s die standaard zichtbaar zijn:

• Over ons
    • Algemene voorwaarden
    • Disclaimer
    • Privacybeleid
    • Betaalmethoden
    • Verzendingen & retourzendingen
    • Klantendienst
    • Sitemap

Om inhoud in te voeren op je tekstpagina‘s:

1. Ga vanuit het linkermenu van je backoffice naar Inhoud Pagina‘s.
    2. Selecteer een pagina uit de lijst met pagina‘s.
    3. Voer je inhoud in de beschikbare velden in.
    4. Klik in de rechter bovenhoek op je pagina op Opslaan.

Bekijk ons eCom-artikel Tekstpagina‘s maken voor meer informatie over de beschikbare velden.

Om tekstpagina‘s te verbergen:

1. Ga vanuit het linkermenu van je eCom-backoffice naar Inhoud Pagina‘s.
    2. Selecteer een pagina uit de lijst met pagina‘s.
    3. Zet in het deel ZICHTBAARHEID de keuzeschakelaar Zichtbaar uit.
    4. Klik in de rechter bovenhoek op je pagina op Opslaan.

2. Voer de SEO-gegevens van je eCom shop in

Hoe de website van je eCom shop wordt genoemd en hoe deze zal verschijnen in de zoekmachines wordt bepaald in Instellingen > Algemeen.

De SEO-inhoud van je shop bewerken

1. Klik in het linkermenu van je eCom-backoffice op Instellingen.
    2. Klik in de kolom met de naam Algemene instellingen op Algemeen.
    3. Voer de titel van je shop, de metatitel, metabeschrijving en metatrefwoorden in.

Klik hier voor meer informatie over de SEO voor je eCom shop.

Je hebt sessie 4 voltooid, begin hier aan sessie 5.