Sessie 3 - design

De algemene visuele weergave van je eCom shop wordt gedeeltelijk bepaald door het thema dat je hebt geïnstalleerd en gedeeltelijk door de headlines en wat je aanbiedt op je voorpagina. Professionele web developers hebben hun knowhow en kennis in deze thema‘s overgebracht om het voor jou mogelijk te maken om ze te installeren en ermee te werken zonder een voorafgaande kennis van code.

1. Een thema kiezen

De eerste stap tijdens het ontwerpen van je eCom shop is het kiezen van een thema. Je kunt kiezen voor een thema dat standaard al geïnstalleerd is, Ignite, of een nieuw thema selecteren en installeren.

Voorwaarden

• Geen.

Een nieuw thema kiezen

1. Klik in je eCom-backoffice op Ontwerpen.
    2. Je gebruikt het standaardthema als je de naam Ignite Plus ziet aan de rechterkant van het scherm. Ga na of Ignite geschikt is voor je eCom shop door het thema te bekijken:
      1. Klik op Thema bewerken om de instellingen te bekijken.
      2. Klik hier voor meer informatie over wat elke instelling zal doen.
      3. Klik op Terug naar voorpagina in de zijbalk aan de linkerkant en klik vervolgens op Bekijk winkel rechts bovenaan op het scherm om je eCom shop te bekijken in Ignite.
    3. Om andere thema‘s te bekijken kun je hier de themawinkel openen
    4. Kies een nieuw thema en klik op Installeren.
    5. Log in op je eCom shop en klik op Kopen Kopen.

Voor meer gedetailleerde informatie over het selecteren van een thema klik hier.

2. Je thema aanpassen

• Voeg het logo toe - Een belangrijk deel van je eCom shop dat klanten helpt om te zien of ze zich op de juiste plaats bevinden.
    • Voeg koppelingen toe naar social media - Bij de meeste thema‘s kun je koppelingen naar je socialmedia-accounts creëren. Ze zullen deze koppelingen toegankelijk maken op de meeste pagina‘s van je eCom shop.
    • Voeg bedrijfsgegevens toe - De meeste thema‘s zullen bepaalde bedrijfsgegevens weergeven op je website.
    • Voeg banners toe - De meeste thema‘s zijn ontwikkeld om afbeeldingen weer te geven op doordacht ontworpen strategische plaatsen.
    • Kies je kleuren - Bijna alle kleurencombinaties kunnen worden gebruikt bij alle thema‘s.
    • Pas andere thema-instellingen aan - Afhankelijk van het thema dat je hebt geïnstalleerd, zijn er mogelijk andere belangrijke thema-instellingen vereist.

Voorwaarden

• Afbeeldingen verzameld van je logo zoals behandeld in Sessie 1.

Je thema aanpassen

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Ontwerpen.
      2. Klik op Thema bewerken aan de rechterkant van het scherm.
      3. Zorg ervoor dat je de volgende zaken vindt en bewerkt:
        1. logo
        2. koppelingen naar sociale media
        3. bedrijfsinformatie
        4. kleuren
        5. andere thema-instellingen.
      4. Review the theme's manual and make sure you've located and edited all required theme settings.

Bekijk de handleiding van het thema en zorg ervoor dat je alle vereiste thema-instellingen vindt en bewerkt. Klik hier voor meer informatie over het vinden van de handleiding van een thema.

3. Een koptekst toevoegen

Trek de aandacht van je bezoeker met een koptekst. Gebruik een afbeelding die je categorie voorstelt om klanten naar je producten te leiden.

Voorwaarden

• Afbeeldingen verzameld, zoals behandeld in Sessie 1.

Koppen toegevoegd

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op OntwerpenKoppen.
    2. Klik op Koptekst toevoegen.
    3. Voer de titel van je koptekst toe die geschikt is voor je categorie.
    4. Selecteer je taal (bijv: Engels VS).
    5. klik op Opslaan.
    6. Selecteer het volgende in het deel KOPPELEN AAN:
      • Type: Categorie.
      • Categorie: De hoogste bovenliggende categorie van je producten.
    7. Klik in het deel AFBEELDING, op Bladeren.
    8. Selecteer het afbeeldings- bestand dat jouw categorie voorstelt.
    9. Klik op Open.
    10. Klik rechts bovenaan op je pagina op Opslaan.
    11. Klik om je nieuwe kop te bekijken op Terug naar voorpagina op de zijbalk aan de linkerkant en klik op Bekijk winkel.

Klik hier voor meer informatie over het toevoegen van kopteksten.

4. Producten en categorieën in aanbieding op je website weergeven

Voeg om het voor je klanten gemakkelijker te maken om te zien wat je in de aanbieding hebt producten en categorieën in aanbieding aan je eCom shop toe.

Voorwaarden

• Producten die online worden weergegeven, moeten beschikbaar zijn in je eCom-winkel, zoals beschreven in Sessie 1.
    • Je configureert je producten zoals beschreven in Sessie 2.

Producten en categorieën in aanbieding selecteren

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op OntwerpenProducten in aanbieding.
    2. Klik op Product toevoegen.
    3. Klik op Kies naast een product dat je op je voorpagina wil aanbieden.
    4. Klik, als je klaar bent, op Sluiten.
    5. Klik in de zijbalk aan de linkerkant op Categorieën in aanbieding.
    6. Klik op Categorie toevoegen.
    7. Klik op Kies naast een categorie die je op je voorpagina wil aanbieden.
    8. Klik op Terug naar voorpagina in de zijbalk aan de linkerkant en klik op Bekijk winkel om te zien hoe de producten en categorieën op je voorpagina worden weergegeven.

Je hebt sessie 3 voltooid, begin hier aan sessie 4.