Je checkoutgegevens aanpassen

Je kunt aanpassen welk type gegevens je klanten moeten invoeren voordat ze een aankoop in je eCom-winkel kunnen doen. Als je de nieuwe checkout gebruikt, kun je ook het thema van je checkout aanpassen.

Als algemene vuistregel geldt: hoe eenvoudiger het checkoutproces, hoe groter de kans dat je klanten een aankoop zullen voltooien. Met het oog op het verhogen van je conversiepercentage bevelen we je om deze reden aan om niet te veel informatie te vragen. Voor de volgende zaken kun je de standaardinstellingen aanpassen:

Sterkere wachtwoorden vereisen

Alle wachtwoordsterktes vereisen minimaal 5 tekens. De wachtwoordsterkte Normaal is de standaardoptie en bevat geen extra vereisten. De optie Sterk vereist een extra cijfer. De optie Sterkst optie vereist zowel een extra cijfer als een speciaal teken.

Als je voor een complexer wachtwoord kiest, heeft de klant mogelijk een aantal pogingen nodig voordat het wachtwoord aan alle voorwaarden voldoet. Dit kan ertoe leiden dat er minder accounts worden aangemaakt en kan de conversie verlagen. Daarom raden we aan deze instelling alleen te wijzigen als dit absoluut noodzakelijk is.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-backoffice.
  2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte ACCOUNTS EN SERVICE 'Sterk' of 'Sterkst' .
  4. Klik op Opslaan.

Adresgegevens vereisen

Wanneer klanten zich bij je online winkel registreren en een account aanmaken, kunnen ze hun adresgegevens toevoegen. Standaard is dit optioneel, maar je kunt het ook verplichten. Deze wijziging heeft geen invloed op je checkout.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-backoffice.
  2. Selecteer Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.
  3. Scrol omlaag naar de sectie REGISTRATIE en selecteer Vereist in het vervolgkeuzemenu met de naam Adresgegevens.
  4. Klik op Opslaan.

Velden in de checkout en het accountcreatieformulier aanpassen

Je kunt aanpassen welke velden je klanten verplicht zijn om in te vullen. Aanpassingen die u hier doet, hebben invloed op de klantaccountcreatie en checkout. De standaardinstellingen zijn:

Uitgeschakeld

• Geboortedatum
  • KvK-nummer
  • Geslacht
  • Tussenvoegsel
  • BSN-nummer
  • Type zakelijke klant

Optioneel

• Bedrijfsgegevens
  • Mobiel telefoonnummer

Vereist

• Telefoonnummer
  • Regio (optioneel voor Europese winkels)

Om deze instellingen te veranderen, doe je het volgende:

1. Selecteer in je eCom-backoffice Checkout en vervolgens Configuratie.
  2. Selecteer in het gedeelte KLANTGEGEVENS naast Extra klantvelden Wijzigen.
  3. Selecteer Verborgen, Optioneel of Verplicht voor alle verschillende klantgegevens.
  4. Selecteer Opslaan.

E-mailadressen strenger controleren

Standaard hoeven je klanten hun e-mailadres maar één keer in te voeren. Je kunt e-mailadressen strenger controleren door te vereisen dat klanten hun e-mailadres twee keer invoeren.

1. Selecteer in je eCom-beheerder Checkout en vervolgens Configuratie.
  2. In het gedeelte KLANTGEGEVENS schakel je de schakelaar Bevestiging e-mailadres in.
  3. Selecteer Opslaan.

Een btw-nummer vereisen

Een btw-nummer is een geregistreerd fiscaal identificatienummer dat in Europese belastingsystemen wordt gebruikt. Dit nummer is alleen nuttig voor eigenaren die zakendoen met Europese bedrijven.

Bij B2B-verkopen, oftewel business-to-business, kun je een btw-nummer verkrijgen van een bedrijf. Deze functie is in je eCom-backoffice standaard uitgeschakeld. Je kunt deze functie als optioneel of verplicht instellen. Je kunt ook een verificatie instellen om te bevestigen dat de indeling van het btw-nummer klopt.

1. Selecteer in je eCom-backoffice Checkout en vervolgens Configuratie.
  2. Selecteer in het gedeelte KLANTGEGEVENS naast Extra klantvelden Wijzigen.
  3. Klik in het gedeelte VELDEN VOOR ZAKELIJKE KLANTEN op het vervolgkeuzemenu naast Btw-nummer. Selecteer Optioneel, Optioneel + Valideer opmaak, Verplicht, of Verplicht + Valideer opmaak.
  4. Wanneer verificatie is ingesteld, worden spaties in het veld voor het btw-nummer niet geaccepteerd. Volgens de website van de Europese Unie hebben btw-nummers spaties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Denemarken. Als je producten aan bedrijven in deze regio‘s verkoopt, is het niet aanbevolen om gebruik te maken van de verificatieoptie.
  5. Klik op Opslaan.